OSZUST!!

kabanno
Użytkownik
Zapłaciłem zaliczkę za telefon i nagle kontakt urwał się ze sprzedającym. Usunął maila i zmienił numer komórki... Możecie mi doradzić jak moge odzyskać pieniądze ?? TYM OSZUSTEM JEST tom-elektronix !!

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (9)

Odpowiedzi (9)

Został skradziony w tym czasie dowód osobisty i dokumenty Pana Tomasza Jęsior. Sprawa zgłoszona w 2005 roku na policję. Ktoś podszywal się pod te dane.
kabanno
Użytkownik
Osoby, które zostały oszukane przez tom-elektronix niech dadzą znać. Dziękuje z góry.
zyga-com
Użytkownik
WItam. Wszystkich proponuje wszystko natychmiast zgłosić na policje. Wydrukować wszystkie maile, rozmowy gg, wszystkie maile od ebay świadczące o wygraniu aukcji dosłownie wszystko. JA miałem podobną sprawe na allegro i skończyło się tym że koleś dostał 5 miesięcy w zawiasach na 2 lata ale od razu zaznacza potrwa to wszystko bardzo długo od zgłoszenia do sprawy w sądzie minęło 5miesięcy a sąd dał mu jeszcze okres 6 miesięcy od uprawomocnienia się wyroku na oddanie pieniędzy !!!
Wydrukujcie emaile z tzw nagłówkiem wchodzimy we właściwości wiadomości potem szczegóły i żródło wiadomości , są tam zawarte wszelkie potrzebne informacje o żródle kompótera z którego zastały wiadomości wysłane , z tym gnać na psiarnie i mieć nadzieje ,że jest skończonym idiotą i że logował sie z domowego kompa. Pozdro
Nalezy udac sie na najblizszy komisariat policji i zglosic te sprawe, wraz ze wszystkimi danymi sprawcy i aukcji - konto prawdopodobnie jest na jego nazwisko to go odnajdzie prokuratura a od eBay dostanie ona takie dane jak adres IP. Dane falszywe nalezy rowniez podac i zaznaczyc, ze poza kradzieza oszukal was podajac wam falszywe dane - no pewnie poza kontem. Przed licytacja na eBay i jakichkolwiek aukcjach proponowalbym wykonac telefon do sprzedawcy - minuty dzisiaj sa bardzo tanie i naprawde warto to zrobic... Im wiecej indywidualnych zgloszen od poszczegolnych oszukanych klientow tym lepsze rokowania co do wyniku sprawy. My uczciwi uzytkownicy powinnismy sie trzymac razem tak aby oszusci nie czuli sie bezkarnie! Pozdrawiam i rzycze powodzenia na innych aukcjach...
kabanno
Użytkownik
sprawdziłem i taki adres nie istnieje 😕
kabanno
Użytkownik
jestem z Koszalina, urwał się z nim kontakt ponieważ usunął maila i zmienił numere telefonu. Jego dane, które mi podał to INTELIGO 50102055581111146219100054 Tomasz Jęsior,ul. Częstochowska 57, 46-360 Rudniki. Mój maila to kazik403@interia.pl
marjaack
Użytkownik
Widze ze nie tylko ja sie dalem nabrac:/ W zeszlym tygodniu byl z nim rewelacyjny kontakt.. w tym zero odzewu na maile i na telefony..jakie wam podal dane? napiszcie: marjack@op.pl
poltrader
Użytkownik
Ja tez kupilem u tego kolesia. Na razie czekam, ale skoro tobie nie przyslal to mnie pewnie tez :/. SKad jestes kabanno? Jeszcze 13 innych kupujących oszukał, wiec moze cos da sie z tym zrobic?!?!? Trzeba sie skontaktowac i działac!!!
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay