Niesłuszny negatyw

Kupiłem przedmiot, dokonałem płatności zaraz po podaniu kosztów sumarycznych. Po kilku dniach wystawiłem opinię POZYTYWNĄ, zgodną z jakością przedmiotu. Otrzymałem NEGATYWA i zostałem zwymyślany od nieuków. Co teraz?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

Ebay i PayPal według mojej opinii są zawsze za sprzedającym bo od nich mają jakąś kasę,a od kupujących nic. Kupiłem u angola przedmiot, za który zapłaciłem PayPalem 120 funtów wysyłał mi to od 20listopada 1997r tak nieudolnie lub celowo że paczka wróciła do niego i zwraca mi 100 funtów bo 20 to opłata za niby wysyłke której mu nie zwrócą,próbuje sie do gnoja dobrać ale Pay Pal dość dobrze mi to utrudnia wysyłając meille, masz 30dni na odebranie pieniędzy, paranoja.
meryibra
Użytkownik
Formalnie rzecz biorąc istnieje możliwość anulowania komentarza - tyle że, niestety, musi go anulować autor. Przy czym wydaje mi się, że w tej procedurze anuluje się obydwa komentarze - tzn. i Twój i jego, a obawiam się, że nie będzie tym zainteresowany, bo przecież on dostał pozytywa. Ale może się mylę i możliwe jest wycofanie jednego komentarza - musiałbyś to sprawdzić w "pomocy". Możesz spróbować napisać skargę do ebaya, albo otworzyć spór, ale zapewne dostaniesz odpowiedź, że ebay nie ingeruje w komentarze. Chociaż ten przypadek jest jaskrawym nadużyciem, więc może zdarzy się cud - ale faktycznie musiałby to być cud. Facet po prostu postąpił po chamsku, co zresztą jest dość dziwne, bo Brytyjczycy są generalnie powściągliwi i zdroworozsądkowi, więc ich komentarze są zazwyczaj wyważone i merytoryczne. Jedno co powinieneś koniecznie zrobić, to odpowiedzieć na jego negatywa - że wylicytowałeś, zapłaciłeś, wystawiłeś pozytywny komentarz z zastrzeżeniami odnośnie prezentacji przedmiotu na aukcji i w zamian dostałeś negatywa. Każdy, kto będzie przeglądać Twoje komentarze musi mieć możliwość zobaczenia sytuacji we właściwym świetle. Możesz też, jak pisałem, zamailować do gościa z pytaniem, na jakiej podstawie dał Ci negatywa. Na koniec spróbuj napisać do ebaya, może chociaż będą tak mili, aby zwrócić gościowi uwagę na niewłaściwość jego postępowania. Na to zresztą szczególnie bym nie liczył, bo doświadczenie niestety pokazuje, że ulubionym sposobem działania ebaya jest nie robienie niczego. W każdym razie zareaguj w jakiś sposób na tę sytuację, bo w przeciwnym przypadku wszystko pozostanie tak jak jest.
No to nie jest ciekawie :( Opis aukcji był, no taki sobie, ale przede wszystkim brakowało dokładnych zdjęć. Może jednak jest jakiś sposób na tą opinię? Na Naszym "lokalnym" Allegro mam pokaźny dorobek i nieposzlakowaną opinię i strasznie razi mnie ten negatyw! W sumie to nie wiem właściwie za co. Ebay prosi o wystawienie opinii jak najbardziej zgodnej z rzeczywistością, i tak zrobiłem. Chciałbym jeszcze Kolegę poprosić o radę, może na Ebay-u jest inna polityka komentarzy?
meryibra
Użytkownik
Wiele to zrobić nie możesz. Odpowiedz na jego negatywa. Możesz też wysłać mu maila z pytaniem na jakiej podstawie wystawił Ci negatywny komentarz - zapłaciłeś za przedmiot, więc wypełniłeś ze swojej strony umowę. Niestety nic więcej chyba nie da się zrobić, bo ebay w takich przypadkach 'rżnie głupa' i stwierdza, że nie ingeruje w komentarze - jak ktoś Cię okradnie na 1000 dolarów i wystawi negatywa, to też nie ingeruje. A wystawionego komentarza nie możesz już cofnąć - możesz tylko dodać swój komentarz do jego komentarza do Twojego pozytywa, tzn. do tego: "Fast shiping and low costs.Item has average quality, description can be better Sprzedający: latentimage1840 ( 441) 22-04-2008 21:58 Odpowiedź od użytkownika latentimage1840 (22-04-2008 22:23): CLEARLY stated lens had fungus. The lens was cheap = everyone was aware!" możesz dopisać jeszcze jeden komentarz, w którym napiszesz np., że za Twoją opinię gość wystawił Ci negetywny komentarz. Swoją drogą to jakiś nieprawdopodobny kretyn, pewnie poczuł się niezwykle urażony w swojej dumie i godności. Faktycznie, to że jest grzyb, jest tam napisane, ale w sposób dość pokrętny. Po prostu - miałeś pecha 😞
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań