Naprawde wazne, nie wiem co zrobic

pecet444
Użytkownik
Witam. Kupiłem 2 telefony od johirul89. Widze dzisiaj ze dostał negatywny komentarz z andotacja"Wysłałem pieniadze nie dostałem telefonu"(oczywiście po ang.). Nie wiem co zrobic. Wysłałem mu 220 GBP (1000zł~) na maila w moneybookers. Mam to w "Wyciągu z konta". NIestety sprzedajacy upiera sie ze jego konto jest zablokowane, sprawdzam teraz czy to jest prawda. Mam do was pytanie, bo juz czuje sie oszukany, kontakt zerwał sie dzisiaj rano, jak bedzie ze zwrotem pieniedzy? Złożenie sprawy na policje czy przez eBay?I czy macie moze nr do polskiej agencji Moneybookers?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Witam! Potwierdzam odpowiedz poprzednika musisz placic przez paypal jedyne madre rozwiazanie jak chcesz kupowac na ebay i miec gwarancje zwrotu kosztow. zalozenie kata paypal jest zadarmo. Wtedy przy kazdej aukcji mozesz zobaczyc na ile dany przedmiot jest ubezpieczony np. 200$ albo 2000$. Ja mialem podobna historie do twojej. Kupilem telefon Samsung za 1000zl z Francji wplacilem gosciowi odrazu pieniadze i dup.... po miesiacu otrzymalem 700zl od paypal( musisz sie liczyc ze to trwa do miesiaca) a dostalem tylko 700zl dlatego ze niezwrucilem uwagi na ile aukcja (telefon) byl ubespieczony a byl tylko na 200$. Bardzo duzo kupuje na ebay i tylko ten jeden raz mialem taka sytlacje, zawsze mozna trafic na jakiegos palanta. jezeli w dalszym ciagu masz zamiar kupowac na ebay, to pierwsze co zrob to zaloz sobie kato w paypalu i tylko przez paypal plac. mam nadzieje ze pozytywnie rozwiazesz ten problem z telefonem. Serdecznie pozdrawiam i zycze bardziej udanych zakupow na ebay:)))
Witam Ebay nic Ci nie zrobi ponieważ, nie płaciłeś PayPal'em, a więc sporu nie otworzysz. Na Policję możesz zgłosić ale tam w Wielkiej Brytanii Walnij mu negatywa Pozdrawiam P
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań