Naprawa gwarancyjna

mr_eko69
Użytkownik
Jeśli kupie jakiś produkt w USA i coś sie z nim stanie i będę chciał go odesłac na gwarancje to zwróceniu towaru będe musiał płacić vat i cło?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

mr_eko69
Użytkownik
A może to być pieczątka na gwarancji? I jeśli nie mam gwarancji to rozumiem, ze wystarczy zwykły kwitek od wysyłającego? Spodziewam się też, że produktu tego już nie da sie naprawić i otrzymam nowy taki sam. Rozumiem, że za niego nie muszę płacić vat'u nawet jeśli za wcześniejszy udało mi sie nie płacić?
1. rachunek z warsztatu tzn. dokument stwierdzajacy naprawe gwarancyjna. 2. Jesli zostal odprawiony podczas sprowadania to deklaracja celna + dowod zakupu. 3. Korespondencja z serwisem naprawiajacym 4. W ostatecznosci: oswiadczenie na pismie (zalezy od komory i ostatnio wskutek naduzyc - nie kazda honoruje ten rodzaj dokumentu.
mr_eko69
Użytkownik
A co może stanowić taką dokumentacje? Jakaś kartka w środku wydaje sie mało przekonująca więc nie wiem co to może być.
nie jesli zalacza lub jesli dostarczysz dokumentacje (korespondencje) potwierdzajaca fakt przesylki w celu naprawy.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań