LICYTACJA

piotr7338
Użytkownik
PROSZE KOGOŚ O PORADĘ JAK TO SIĘ DZIEJE,ŻE KIEDY LICYTUJĘ DANY PRZEDMIOT AUTOMATYCZNIE MOJA OFERTA JEST PRZEBIJANA W UŁAMKU SEKUNDY.DLA MNIE PROCEDURA LICYTACJI NA E-bay.de TO CZAS OKOŁO 45-SEKUND NATOMIAST DLA TEGO-KOGOŚ TO 2-SEKUNDY.DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDŻ.
Pokaż cały temat
O Mnie...Ktos przed toba dal wyzsza oferte i automatyczny licytator (Proxy bidding) przebijac bedzie twoja oferte tak dlugo az osiagnie limit wyznaczony przez twojego kokurenta. np. ktos zalicytowal 500 na aukcji z cena wywolawcza 100 zl. 100 zl jest to cena wciaz wyswietlona az ty zlozysz oferte 150 zl - wtedy system przebije twoja oferte do 160 zl (jesli jest ustawiony na stopniowanie co 10 zlotych). Wtedy ty wpiszesz np. 600 zl i system ustali ciebie jako wygrywajacego i cena bedzie 510 zl. Wszystko to odbywa sie automatycznie tzw. Proxy bidding (po angielsku). Mam nadzieje ze nie zagmatwalem.... Po prostu: musisz zlozyc oferte wyzsza niz ten drugi. Jest to przystepnie wytlumaczone na Allegro: http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=298&i=7998&t=7998
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay