Kupowanie u sprzedawców międzynarodowych

agasz-g
Użytkownik
Witam! Mam pytanie. Jestem zainteresowana kupnem przedmiotu nr 130398283129, ale jest on od sprzedawcy międzynarodowego. Nigdy nie kupowałam za granicą i nie umię przegryźć się przez te wszystkie opisy systemu PAY PAL. Nie wiem, czy posiadając rachunek bankowy moge dokonać płatności, jak u nas? Proszę o pomoc, bo boje się, że coś sobie zamieszam.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

jeśli tylko będziesz kupować nie potrzebujesz karty debetowej/kredytowej, możesz spokojnie przlać kasę ze swojego konta bankowego na PP, jako kupująca nie ponosisz żadnych dodatkowych opłat
agasz-g
Użytkownik
Dzieki za rady :)Poszukam innego sprzedawcy 🙂 A czy to założenie konta PP i zapłata za granicę nie pociaga za soba jakichś dodatkowych kosztów? Nie muszę mieć karty kredytowej, wystarczy normalne konto bankowe?
zapamiętaj raz na zawsze, że na eBay'u w porównaniu z alledrogo płaci się tylko i wyłącznie PayPal'em a robisz to tak, że rejestrujesz się http://www.paypal.pl/pl, a następnie przelewasz kasę ze swojego konta bankowego na PayPal (na forum w skrócie piszę się poprostu PP). Wszystkie ważne informacje znajdziesz wchodząc w PP a nast. zakładka dodaj środki i kopiujesz wszystko co jest zaznaczone na czerwono, łącznie z identyfikatorem przelewu, każdy user ma inny. a co do samej aukcji osobiście odradzam zakupu u tego sprzedawcy,ma zaledwie 3800 komentarzy i aż ponad 70 negatywów, a procent tylko 98,6%, gdyby miał 300000 to by było OK, no i wysyła przesyłką nie rejestrowaną, a te niestety giną.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay