Kupowanie przez ebay.pl z ebay.de

Witam! Kupiłem coś od kolesia z Niemiec. Jaką mam gwarancję, że on mnie nie oszuka? Czy są tu jakieś systemy typu: pieniądze wpłacam do ebay i dopiero keidy wszytsko jest ok oni dają je sprzedawacy? Jak to wygląda? W mailu od ebay.pl znalazłem informację żeby nie wpłacać pieniędzy bezpośrednio itp. jak mam zapłacić ? PROSZĘ O POMOC !!!

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (4)

Odpowiedzi (4)

qazx2002
Użytkownik
KILKA PORAD, PO 1-SZE JESLI ZNASZ JEZYK TO PRZECZYTAJ W REGULAMINIE(NIEMIECKIM, ANGIELSKIM...)JAKIE MASZ GWARANCJE I ZABEZPIECZENIE.JAKO SPRZEDAWCA DOSWIADCZYLEM, ZE WIEKSZA OCHRONE MA KUPUJACY NIZ S[RZEDAJACY. NIE WIEM JAK TO BEDZIE W POLSCE, ALE W USA TAK JEST. WG. PRAWA ODPOWIADAM ZA TO, ZEBY KUPUJACY OTRZYMAL TOWAR,KTORY KUPIL CZY TEZ WYGRAL NA MOJEJ AUKCJI. POZA TYM, JESLI TRAFI MI SIE NEGATYWNA OPINIA, TO OD RAZU RZUTUJE TO NA SPRZEDAWALNOSC I TRZEBA SIE NAROBIC I DUZO STRACIC, BY ODROBIC STRACONE ZAUFANIE. OCZYWISCIE JEST MNOSTWO OSZUSTOW SZUKAJACYCH NAIWNYCH, JAKKOLWIEK I JEDNYCH I DRUGICH NIGDZIE NIE BRAKUJE. PRZED ZAKUPEM POSTARAJ SIE POZNAC OPINIE O SPRZEDAJACYM WYSTAWIONE PRZEZ INNYCH. I TO NIE 1 CZY 5 ALE 20-40 I KTO TE OPINIE WYSTAWIL ( TEZ POWIEN MIEC KILKANASCIE LUB WIECEJ OPINII). UBAWILEM SIE WIDZAC JAK TO NASI RODACY W KRAJU ZACZELI BIZNES NA EBAY'U! OD KOMBINOWANIA!!!! WSTYD!WHOOOOOOOOOOOOOOO! I CO KOMU PO TAKICH "KOMENTARZACH"? WARTE FUNTA KLAKOW, JAK KTOS BY TO PRZECZYTAL.... RADZE TEZ KORESPONDOWAC, PYTAC SIE O SZCZEGOLY PRZED DOKONANIEM ZAKUPU, MACIE WTEDY DOWOD W RAZIE REKLAMOWANIA PRZEZ EBAY, TOWARU,KTORY KUPILISCIE. WYSTRZEGAC SIE NADZWYCZAJNYCH OFERT, SUPEROKAZJI I TYM PODOBNYCH... ALE O TYM, TO JUZ NASTEPNYM RAZEM.
idoolll
Użytkownik
takiego systemu nie ma bo ebayu nigdy nie było wcześniej w Polsce. Nawet Czesi są uczciwsi. Niemcy nie wysyłają w paczkach cegieł ale za to może się zdażyć że towar jest uszkodzony a przynajmniej nie odpowiada do końca opisowi a wtedy odesłanie jest juz nieopłacalne do tego nawet na Deutche Post giną paczki po mimo XXI wieku. Osobiście nigdy nie wysyłałbym żadnych pieniędzy na druga półkulę bo do tego trzeba być naiwnym. Kupuje wyłącznie na niemieckim ebayu tylko wyłącznie dzięki zapleczu w postaci rodziny tam na miejscu.
bigmamel
Użytkownik
Mam ponad 60 zakupów na eBAY. W 5-ciu transakcjach trafili mnie na +/-1200$. I co z tego ? Nie ryzykujesz - nie Żyjesz. To tylko Kasa a ile radochy z biddowania o 4-tej nad ranem ...
Kupowałem kilka razy na niemieckim ebayu i zawsze robiłem przelew na konto bankowe właściciela aukcji. Jak narazie nikt mnie nie wystawił do wiatru.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay