Koszty wysyłki

Witam Dokonałem pierwszego zakupu na eBay i już mam problem. Kupiłem cztery przedmioty u sprzedawcy z USA (4 aukcje) Na wszystkich aukcjach było (i jest dalej) napisane: "wysyłka do: cały świat" oraz "wysyłka: BEZPŁATNA". Nawet na miniaturkach zdjęć z towarem jest kółeczko z napisem "Bezpłatna wysyłka" Zapłaciłem określoną sumę za towar. Następnie dostałem email od sprzedającego, że dziękuje za wpłatę ale nie wyśle towaru dopóki nie zapłacę mu 7$ za przesyłkę. Czy ja o czymś nie wiem? Proszę o pomoc!!! Dziękuję Początkujący

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

na aukcji powinien byc kalkulator. Mozesz powolac sie na deklaracje darmowej wysylki ktora oglasza sprzedawca ale faktem jest ze nie zmusisz go do wysylki. Jesli ci nie zalezy na zakupie to zasugeruj ze bedziesz zmuszony wystawic negatywa (jesli faktycznie klamie na aukcji) i uczyn to jesli sprzedawca nie postapi zgodnie z obietnica. Sprzedawca nie moze wystawic ci negatywa.
oto link do jednej z tych aukcji http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360204958516&ssPageName=STRK:MEWNX:IT W zakładce "Wysyłka i płatności" jak byk napisane jest: Wysyłka i obsługa - Do - Usługa Bezpłatna wysyłka - Polska - USPS First Class Mail Int. Na zakupie mi trochę zależy zwłaszcza, że już zapłaciłem za towar (PayPal) Proszę o opinie
Zapewne wysylka jest bezplatna ale TYLKO na terytorium USA.Jest to normalna praktyka.Raczej mało spotykane jest aby wysyłka byla free na cały świat.Twój błąd że nie uzgodniłaś tego przed zakupem.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay