Dzień dobry.
Kupiłem przedmiot w opcji - kup teraz - , w opisie aukcji są jasno podane koszty wysyłki do Polski/Europy/EU/, natomiast przy próbie zapłaty PAYPALem koszt wysyłki nieoczekiwanie wzrósł z 19,01 do 26,01 £
Poprosiłem sprzedającego/sklep/ o wyjaśnienie różnicy, w odpowiedzi dostałem informację że EBAY pozwala im umieścić tylko jedną cenę wysyłki i jest koszt najtańszej wysyłki do europy ! natomiast do Polski koszt jest już inny czyli 26,01. Postanowiłem napisać do sprzedającego raz jeszcze że jest to nieuczciwe, na co dostałem skopiowaną - SHIPPING INFORMATION - bezpośrednio z aukcji wraz z gwiazdkami pod tekstem.
Nauczony jestem tak że - tekst którego dotyczą zasady specjalne/inne/ jest tą gwiazdką oznaczony, które to pod tekstem gwiazdka wyjaśnia.
Mam nadzieję że nie opisałem zjawiska zbyt pokrętnie.
Podaję adres aukcji i bardzo proszę o pomoc merytoryczną. Może to ja gapcio jestem i czegoś nie rozumiem, natomiast nie mam najmniejszej ochoty być "rżniętym" /wedle mojej wiedzy/ na kosztach przesyłki i nie chodzi tu o funta czy kilka tylko o zasady.
Tak więc proszę o pomoc lub zbicie mnie z tropu.
Marek
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=290230639511&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=019