Jak zapłacić na niemieckiej stronie????

egdynia
Użytkownik
Zalicytowałem i się ucieszyłem,k ale chyba przedwcześnie - myślałem że jak jest możliwość płatności kartą to odbędzie się to bez problemu - niestety potrzeba paypal-u którego Polska strona nie obsługuje. Tak więc chyba pierwszy negativ i niestety chyba lipa. Może ktoś miał podobny problem i jakoś z tego wybrnął. Pozdrawiam.

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (8)

Odpowiedzi (8)

77pia
Użytkownik
najlepiej przelewem musisz dostac od sprzedawcy IBAN numer oraz BAC numer i cie nic wiecej ten przelew nie kosztuje
Ja wysyłam blaszki do niemiec i nie brzęczą - tylko monetki trzeba pakować osobno w papierki... kwestja pakowania pieniedzi i wszystko jest ok A pieniądze do Niemiec dochodzą nawet w 3 dni (np: Berlin) Poczta jest najtańsza i wiarygodna. Robię tak od zawsze na ebay.de Pozdrawiam jannowizer
komandos
Użytkownik
jak macie papierowe dolary, to bez problemu. Jak wrzucisz 4,59€ do koperty, to bedzie brzeczec 😄
bigmamel
Użytkownik
idź z keszem na pocztę. Dziś kaskę najtaniej wysyła się listem.( ! ) Dochodzi w 7-8 dni i nigdy żaden seller nie burzył mi się na taką zapłatę
sokolo3
Użytkownik
Najprawdopodobniej chodzi tutaj o PayPal
Jako że też nie miałem możliwości zapłacenia poprzez PayPal, to napisałem maila do sprzedającego o podanie jego konta bankowego. On mi podał , a ja wykonałem przelew.
mkm2k
Użytkownik
Możesz też użyć alternatywy dla PayPal, Bidpay. Działa też w polsce i jest prowadzony przez pewny serwis "Western Union". Jeszcze nikt na ebayu nie odmówił mi tego sposobu płatności. W ostateczności, jak ktoś nie ma karty kredytowej, może użyć przelewu Western Union. Tyle, że wiąże się to z wyjściem z domu i pójściem do jednego z tysięcy oddziałów W.U.
siodmy
Użytkownik
Nie jest tak źle. Istnieje sposób przelania pieniędzy do konta PayPal'owego z Polski. https://www.allpay.us/s2p/ (Link podal juz ktos wczesniej na forum) Pozdrawiam i zyczenia powodzenia Wojtek
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay