GOŚĆ MNIE OSZUKAŁ...

WYGRAŁEM AUKCJE GOŚCIA Z UK. WSZYSTKO NA POCZĄTKU BYŁO OK (MAM CAŁE ARCHIWUM E-MAILI!!)..PO MIESIĄCU GOŚĆ WOGULE NIE ODPOWIADA NA WIADOMOŚCI I TOWAR NIE ZOSTAŁ PRZESŁANY!!A KASĘ SAM, W OSTATNIM E-MAILU PRZYZNAŁ,ŻE DOSTAŁ!!!GDZIE MAM SIĘ Z TYM FANTEM ZGŁOSIĆ??

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

Nowy oszust FIRST NAME: Victor LAST NAME: Zenit ADRESS:59 Brewer Street ZIP :TW20 OHS CITY : London COUNTRY : United Kingdom chcia mi sprzedac samsungi d500 na poczatku mu wirzylem ale zadzwonilem do UPS firmy w ktorej byla zarejestrowana paczka i tam powiedzieli mi ze ta paczka jest juz zarejestrownana juz na kilka osob. Owszem nadal draznie goscia ze juz wplacam pieniadze, wobaczymy czy jest cierpliwy 😛 UWAGA NA TAKICH PALANTOW
damn, mam podobna sytuacje. wygralem kilka aukcji od jednego typa. kontakt byl super, mejle chodzily wszytsko bylo dograne nawet zgodzil sie na przelew bankowy bo nie mialem paypal. i co dostal kase i zaginal i tak juz miesiac. nie ma zadnych negatywow i sporo pozytywow wiec myslalem ze moze mu sie cos stalo i mejli nie odbiera czy cos. ale pogrzebalem i okazalo sie ze kolo mial juz okolo 5 aliasow na ebayu zmiewnial je badz mu je banowali. co zrobic w takiej sytuacji?? mam jego adres, aliasy, mejl, dane bankowe, itd i co dalej?? niby suma nie zawrotna bo ponad 50Ł ale zawsze pieniadz. skurwysynstwo trzeba tepic tylko jaka najlepsza metoda??
jarczew
Użytkownik
Witam .Wygrałem Aukcję za 3100zł i dostałem emil od pana który ma ten sam adres .Poza tym adre IP jego komputera wskazuje Rumunię.Oto emil: LOOK HOW WE WILL DO TO MAKE YOU FEEL SAFE IF YOU DON'T TRUST ME : You make the deposit at Western Union and you will put the money on the name of one of your parents , friends name , any name doesn't matter for me , after that i'll start the delivery and when you will receive the package ( Canon XL1S PAL Mini DV Digital Camcorder ) you call at Western Union staff to change the received of the money with my name . Is that o.k.? If you do that i also want to have a proof that the money are deposited and i want a scanned paper from the Western Union receipt to verify the transaction to be sure your money are real . What do you say? So you must to transfer the money ( 3100 pln ) on my address and name ........( what name you want ) , after you will receive the package and you will verify ( Canon XL1S PAL Mini DV Digital Camcorder ) you will change that name with my name ! I think this is a safe way for us , in specialy for you ! FIRST NAME: Corbin LAST NAME: Fornney ADRESS :59 Brewer Street ZIP :TW20 OHS CITY : London COUNTRY : United Kingdom I hope we make a good deal and you will see that i'm an honest person ! Regards ! Corbin .
szekspir
Użytkownik
Raczej nie Arturos tylko Clukasz, bo my mamy na pewno do czynienia z tym samym bandziorkiem. Chyba że Arturos też...
szekspir
Użytkownik
A na policję i tak zamierzam się zgłosić. Dzisiaj dzwoniłem na lokalny komisariat pod Warszawą, powiedzieli, żebym zawiadomił Komendę Stołeczną, bo tam jest wyspecjalizowana jednostka. Ale myślę, że warto, żeby ich zawiadomił też ktoś kto już padł ofiarą tego przestępcy. Arturos, Ty może zamierzasz coś z tym robić? A w ogóle to ile kasy Ci zakosił?
szekspir
Użytkownik
Wysłałem info eBayowi, ale jak wszędzie (na Allegro jest to samo) odpowiedzieli bełkotem żebym zawiadomił policję i nic więcej. To jest e-mail, ktory od nich dostałem: Szanowny Panie! Dziękujemy za wiadomość. Użytkownik, o którym Pan pisze nie jest już zarejestrowany w witrynie eBay. Mogło to być spowodowane tym, że sam zrezygnował lub został zawieszony. By zgłosić przestępstwo proszę udać się do lokalnej Komendy Policji. Tam uzyska Pan wszelkie informacje odnośnie przebiegu postępowania wyjaśniającego i koniecznej dokumentacji. Również lokalna policja zdecyduje, kto zajmie się sprawą, gdyż może się zdarzyć, że ze względu na wartość i rodzaj zostanie ona przekierowana do specjalnego oddziału zajmującego się tego typu przestępstwami. Po oficjalnym zgłoszeniu się do nas Policji, czy też innych organów ścigania sprawę przejmie odpowiedni dział eBay Polska. Adres naszego przedstawicielstwa w Polsce to: Reduta Business Center Al. Jerozolimskie 148 02-326 Warszawa Najlepszym i najszybszym rozwiązaniem będzie bezpośredni mailowy kontakt z nami (w ten sam sposób, w jaki dotychczas kontaktował się Pan z eBay PL). Proszę dowiedzieć się, która jednostka i kto zajmuje się zgłoszoną przez Pana sprawą. Proszę również o numer telefonu danej osoby. Wtedy my natychmiast skontaktujemy się telefonicznie z wskazanym komisariatem. W ten sposób cały proces przebiegnie sprawniej i bez zbędnego oczekiwania. Serdecznie pozdrawiamy! Alina Lubomirska Dział Obsługi Klienta eBay PL
adk.tvp
Użytkownik
Witam Wyślij wiadomość i nick gościa na te adresy !! http://www.ebay.pl/help?page=helpPolicies, http://www.ebay.pl/helpTSForm. Pozdrawiam adk.tvp
szekspir
Użytkownik
Ja przed kilkoma dniami wygrałem aukcję, gdzie gość podaje ten sam adres chcąc, żebym tam wysłał przekaz Wester Union, na kwotę 4100 zł. Powiadomiłem eBay o prawdopodobnej próbie przestępstwa, ale nie wiem jeszcze, co oni z tym zrobią. Myślę, że przy współpracy z policją angielską dałoby się gościa złapać, skoro stale pojawia się pod tym samym adresem (nawiasem mówiąc mieszczą się pod nim delikatesy, krawiec, restauracja japońska i mnóstwo innych rzeczy).
clukasz
Użytkownik
No hej ja prawie równiez dałem się wrobić, pytanie: czy ten gośc to: FIRST NAME: Donald LAST NAME: Burke ADRESS :59 Brewer Street ZIP :TW20 OHS CITY : London COUNTRY : United Kingdom ??????????? Kase chce Wstern Unionem. Jeśli to ten sam mamy podstawe aby do Interpolu wystąpić. Pozdro.
kzb976
Użytkownik
Mialem tę samąsytuacje przy zakupie od goscia z Niemiec. Pieniadze wyslalem i nie moge dostac towaru. wysyłam maile i nic... Mam wrazenie ze jesli teraz wystawie negatywa to w zamian dostane to samo co przekresla moja obecnosc na ebay. Na razie probuje zalatwic to przez pomoc ebay.de. Moze oni w jakis sposob mi pomoga.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań