Faktura dla kupującego

tworas1
Użytkownik
Witam, sprzedałem przedmiot, dostałem pięniądze na konto PayPal oraz informację od kupującego, żeby wystawić mu fakturę, czy każdy na eBay może wystawiać faktury? da się to zrobić poprzez stronę? zaznaczam, że nie prowadzę działalności poprzez eBay. pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (5)

Odpowiedzi (5)

Wg mnie kupujący nie może się domagać od ciebie faktury, jeżeli w aukcji nie podałeś informacji, że wystawiasz faktury VAT. Jeżeli on chce się wycofać z transakcji, to znaczy, że łamie zasady eBay.
jesli nie masz dzialalnosci gospodarczej to nie wystawisz zadnej faktury...
tworas1
Użytkownik
Właśnie o to chodzi, że kupujący jest z Polski i wysłał mi wszystkie dane potrzebne do faktury i potwierdził że chce ją otrzymać, a z racji tego że przelał mi pieniądze na Paypal postanowiłem sprawdzić czy da się jakoś to załatwić. eBay jest dla mnie nowym serwisem, system Paypal także. Jak nie dojdzie do transakcji to moje konto w Paypal zostanie obciążone 30zł za zwrot?
napisal Ci tak osobiscie czy byla to automatyczna wiadomosc z ebay? moze na angielskim ebayu invoice to po prostu rachunek lub informacja o kosztach przedmiotu z wysylka a tu jest to przetlumaczone jako 'faktura"...?
Faktury chyba nie możesz wystawić, jeżeli nie prowadzisz działalności gospodarczej, a zwłaszcza faktury VAT. 🙂
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań