Ebay.de

Witam, Zarejestrowałem się w polskim ebay, przeszedlem weryfikacje i logiczne jest iz myslalem ze moge juz sprzedawać przedmioty. W Polsce owszem jest taka mozliwosc, jednak po zalogowaniu na ebay.de i klikaniu na "verkaufen" za każdym razem wychodzi "nie można wyświetlić strony". Na ebay.com z kolei prosi i numer karty kredytowej ale akurat ebay.com mało mnie interesuje. Czy musze dopełniać jeszcze jakiś formalności aby móc sprzedawać na ebay.de(oczywiscie akceptuje ich oplaty i bede chcial na nie fakturke z ich podatkiem 16%) ??

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (3)

Odpowiedzi (3)

Ciekawostką jest fakt, iż założyłem drugie konto(o zbiżonej nazwie), tym razem w ebay.de i po poprawnej weryfikacji problem zniknął tzn. po kliknieciu na verkaufen juz normalnie mi przeszlo do wstukania numeru karty itp. Czyżby ebay'owcy z Polski byli handlowcami drugiej kategorii i nie mieli możliwości handlu w ebay.de ??
wromek
Użytkownik
W niemieckim ebayu zapłacisz prowizje z podatkiem VAT 22% bo jesteś polskim obywatelem. Niestety bez karty kredytowej prawdopodobnie nie uda Ci się tam nic sprzedać. pozdrawiam, wromek
Witam mam dokladnie ten sam problem ale na eBAY be.Identyko. Pozdrawiam.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay