W jaki sposób aktywować konto do sprzedaży na ebay?
- Subskrybuj kanał RSS
- Oznacz temat jako nowy
- Oznacz temat jako przeczytany
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wersja do wydruku
- Zgłoś nieodpowiednie treści
21-04-2014 20:36
W jaki sposób aktywować konto do sprzedaży na Ebay.com? Konto zakładałem na eBay,com około 10 lat temu i nie korzystałem z opcji sprzedaży.Teraz mam taką potrzebę. Próbowałem wypełnić folmularz do sprzedaży i dochodzę do PIN, ktory mam otrzymać na telefon, ale po wpisaniu numeru otrzymuję "incorrect number" Rozmawiałem z US Support, ale oni wysyłają SMS tylko dla USA. Poradzono mi aby nawiązać kontakt z polskim supportem. Pytam więc konkretnie jak mam otrzymać ten PIN i kto rozwiąże ten problem. Czy jest ktoś w Polsce , kto opisze całą procedurę?
W USA powiedziano mi ze oni wspierają tylko użytkowników z USA i nie mają nic wspolnego z zagranicznymi użytkownikami. Pytam więc ja to zrobili inni np z Niemiec czy Rosji?
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
jesli nie aktywowales kiedys konta sprzedawcy i teraz chcesz sprzedawac na jakimkolwiek ebayu, musisz je aktywowac
jesli zmieniles kraj rejestracji z usa na pl to aktywuj konto sprzedawcy tutaj - patrz http://pages.ebay.pl/help/sell/seller_account.html
majac aktywowane konto sprzedawcy mozesz sprzedawac na dowolnym ebayu > przy sprzedazy na zagranicznych ebayach trzeba spelnic pewne wymagania np. http://pages.ebay.pl/help/sell/questions/sell_international_requirements.html i jesli widzisz sprzedawcow z innych krajow sprzedajacych na ebay.com to oprocz aktywowania konta sprzedawcy w swoim rodzimym ebayu, prawdopodobnie musieli oni spelnic wlasnie powyzsze wymagania
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
Wczoraj tez rozmawiałem ponownie z Supportem w USA i oni powiedzieli ze to polski Support powinien mi pomóc w aktywacji konta. Niestety jak widać na razie są problemy.
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
"A po drugie to skoro jestem zarejestrowany na ebay.pl. to po co mam zmieniać kraj?" Napisales wczesniej 'Jezeli nie zmienię kraju rejestracji na PL, to w dalszym ciągu nie będę mógł aktywować konto sprzedawcy."
Majac konto zarejestrowane na ebay.pl, nie aktywuj konta sprzedawcy poprzez ebay.com, bo to wymaga zdaje sie numeru telefonu lub adresu w USA. Przejdz do http://pages.ebay.pl/help/sell/seller_account.html i wybierz ktoras opcje weryfikacji - jak juz aktywujesz konto sprzedawcy poprzez ebay.pl mozesz wystawiac oferty na ebay.com jesli spelnisz dodatkowe wymagania o ktorych pisalem wczesniej lub jesli Ci sie uda bez ich spelniania
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Subskrybuj
- Subskrybuj kanał RSS
- Drukuj