Dlaczego nie mogę nic wystawic z nicka niemieckiego

andzin
Użytkownik
Posiadam kilka nicków na niemieckim Ebayu kupuję już tam od kilku lat a tu na naszym krajowym nic nie mogę sprzedac.O co tu chodzi może mi ktos powie. Na nowo zarejestrowanych kontach wszystko idzie bez problemu ,a na starych lipa , to po co człowiek sie starał kilka lat zdobywać te wszystkie komentarze jak i tak do niczego sie to teraz nie przyda ???

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

Jesli zarejestrowales sie jako sprzedajacy(tzn. zweryfikowales swoje dane: podales numer karty kredytowej, adres email typu .gov, .org AOL lub, w niemczech, listem przez poczte) to nabywasz prawo do wystawiania aukcji na kazdym ebay na Swiecie. Oplaty sa naliczane wedlug tego ebaja na ktorym jestes zalogowany w momencie wystawiania aukcji. Czyli tak, na polskim masz za darmo (jak na razie). Zarejestruj sie jako sprzedajacy tutaj: http://cgi5.ebay.com/ws2/eBayISAPI.dll?
http://www.ebay.pl/fdbk/fdbkProfile.mpl?UserId=andzin&PageNumber=1&ItemsPerPage=100 Zarejestruj sie jako sprzedawca bo na razie jestes zarejestrowany jako kupujacy. W tym ukladzie nie mozesz nic sprzedac na zadnym z Ebayow.
Wlasnie zauwazylem ze Andzin to twoj nick z Niemiec wiec jesli sie tu zalogowales to kliknij na "Sprzedaj" i sprzedawaj chyba ze jestes zarejestrowany jako kupujacy tylko w takim razie aktywuj sprzedaz. Jesli sprzedajesz w Niemczech to i mozesz tutaj.
Ja też mam z tym problem zarejestrowałam sie na niemcu i tez niemoge wystawic przedmiotu. A jak mam sie zarejestrowac jako sprzedający?
Ja też mam ten problem z wystawieniem aukcji na eBAY.pl. Jeżeli zarejestruję sprzedaż na niemieckim , to czy jak wystawie aukcję na polskim to będę musiał odprowadzić prowizję do Niemiec? Na polskim eBAYu jest jak narazie darmowo.
77pia
Użytkownik
ja juz wystawilam tydzien temu w polskim ebay , ale niemieckiego nicka nie mialam problemu
yorkbi
Użytkownik
Bzdura - ja zarejestrowałam się na niemieckim ebay-u i bezproblemowo wystawiam wszędzie.I wszystkie komentarze mam zaliczone.
ridiger
Użytkownik
Mam ten sam problem. Załatwili nas na cacy.
lysacz
Użytkownik
Nie wystawisz z niemieckiego, bo to tak jakbys z Polskiego chcial wystawiac na niemca...Musisz miec zrobione konto sprzedajacego na zagranice ( z punktu widzenia niemca polska jest zagranica )Pozatym jakbys chcial sprzedawac na Polskim, to oplata za prowizje przyjedzie ci w Euro wedlug taryfy szwabskiej. Jedynba rada - pogadaj z adminami...moze cie przezuca z NIemca na POlskie. pozdrawiam
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay