Co to jest zip code/ country code ?

pchanek
Użytkownik
Jestem nowym urzytkownikiem EBAY, który przymierza się już niedługo do zamawiania z zagranicy, w związku z tym mam malenkie pytanko: Co to jest Zip Code/Country Code i jak go uzyskać ? Bowiem na niektórych ofertach, które mnie interesują nie ma podanych kosztów wysyłki. Natomiast w opisie samych aukcji jest prośba o podanie właśnie tego kodu dzięki, któremu są pózniej obliczane koszty przez samego sprzedającego. Jakie ponosi się za wysłanie zakupionego przedmiotu. A przynajmniej ja po przeczytaniu tych kilku ofert, tak właśnie rozumuje. Więc proszę o pomoc, bowiem w tym temacie jestem całkowicie zielony i do konca nie wiem o co chodzi. Pozdrawiam

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (1)

Odpowiedzi (1)

zip (Zone Improvement Planode) to kod pocztowy stosowany w USA. Country code to kody w innych krajach. Z tego co wiem to nie ze wszystkich krajow kody sa tam wprogramowane a faktycznie pewnie z kilku jak UK czy Kanada. W twoim wypadku wybranie kraju docelowego: Polska powinno wystarczyc. Jesli nie masz takiej opcji to moze sprzedawca nie wysyla do Polski lub zapomnial odznaczyc. W takiej sytuacji mozna zapytac sprzedawce o wysylke do Polski przed zlozeniem oferty.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań