BRAK PACZKI Z NIEMIEC

dibunia
Użytkownik
Witam wszystkich serdecznie. Zapłaciłem za wygrane 3 aukcje wystawiającemu z Niemiec. Po wygraniu otrzymałem e-mail z podziękowaniem. Zapłaciłem w systemie PAY-PAL i na tym sprawa się zakończyła. Paczki nie dostałem a minęło już 10 dni. W tym samym czasie wykonałęm zakup na aukcji z Hiszpani i od 3 dni mam paczkę. Denerwuję się bo sprzedawca z Niemiec nie odpowiada na moje e-maile a to jedyna możliwa z nim forma kontaktu. Nie wiem co robić. Na pewno kwoty wpłacone przeze mnie są prawidłowe oraz adres wysyłki także jest bezbłędny. Co dalej robić. Była to spora kwota. Dziękuję za ewentualną pomoc w mojej sprawie. Może ktoś z licytujących miał podobną sytuację?

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (10)

Odpowiedzi (10)

forumyabe
Użytkownik
bez podania numeru aukcji nie mozemy ci pomoc.
Musisz cierpliwie czekać, ja na swoją paczkę czekałem 4 tygodnie. Zapłaciłem 09-09-2007 a otrzymałem 05-10-2007. Pozdrawiam
dibunia
Użytkownik
kazekasch Witam czy chodzi o poradnik który był wystawiany na innym portalu aukcyjnym w Polsce? Odezwał się dzisiaj do mnie wreszcie sprzedawca z Niemiec i poinformował mnie, że jest na urlopie i bardzo przeprasza bo wyśle paczkę w połowie miesiąca w związku z czym oferuje jakiś gratis lub zwrot pieniędzy jesli taki termin byłby dla mnie nie do przyjęcia. Narazie zaakceptowałem taką formę zadośćuczynienia, zważywszy że także zależało mi bardzo na czasie. Pozdrawiam i dziękuję za owocną dyskusję.
dibunia - zakupy są dla Polaków.Kiedyś napisałem na tym forum poradnik dla kupującego.Mam nadzieje że ten kto zastosował się do moich porad nie ma teraz problemów.Podaj nr aukcji wtedy będzie można powiedzieć coś więcej! Porsche - Regulamin eBay nie zwalnia Niemca od przestrzegania prawa!
dibunia
Użytkownik
kazekasch Dziękuję za informację o HERMES. Czyli jednym słowem zakupy na obczyźnie nie dla Polaków. Pozdrawiam
forumyabe
Użytkownik
p-o-r-s-c-h-e-911, twoj sprzedawca za brak towaru i komunikacji z kupujacymi ma juz pare czerwonych opinii. Jest ochrona kupujacych na ebay.de,do 200 Euro, ale nie dla uzytkownikow, ktorzy sa zameldowani na bezplatnym polskim ebay. dibunia, hermes jest prywatna firma wysylkowa, podobnie jak DHL, tylko troszke mniej solidna, piszac ostroznie.
juz poprosilem, w piatek nikt nie odbieral w godzninach pracy bedzie kolejna probaw poniedzialek a jak nie to moze sie ktos wybierze, a czy na ebay.de aukcje do jakies kwoty nie sa ubiezpieczone ?
dibunia
Użytkownik
Witam Kazekchas co to znaczy HERMESEM? A jak nie mam kontaktu ze sprzedawcą to jak się dowiedzieć czym wysłał. Myślę, że tyle komentarzy pozytywnych powinno wskazywać, że dotychczas korzystał ze sprawdzonych firm, czy nie?
dibunia jeśli paczki były wysłane Hermesem to i na Marsie mogą być albo w Kambodży.Sprawdź jak byly wyslane. Porsche ty masz mniejszy problem bo kupiłeś od profesjonała i masz sporo możliwości.Poproś kogoś z Niemiec o interwencje.
mam podobna sytuacje z tym ze placilem przelewem zagranicznym, aukcja nr 160153268917, sprzedajacy nie odpsuje na maile nie odbiera telefonu cisza, otworzylem dyskusje i czekam!!! pozdrawiam i prosze o pomoc Darek
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay