BMW e-36

chelseatb
Użytkownik
Witam, mam pytanie dotyczące przebiegu mojego BMW, jest to 318i, rocznik 1991, e-36, mam na liczniku, iz auto to przejechało 170,000km, bardzo w to wątpie :-)(taki rocznik, taki przebieg?), kumpel mi mówił, ze jest jakis sposób na sprawdzenie prawdziwego stanu licznika. Czy to prawda i w jaki sposób to się robi? Za kazda odpowiedź z góry dziękuje! Pozdrawiam...

Zaakceptowane rozwiązania (0)

Odpowiedzi (2)

Odpowiedzi (2)

Doswiadczony mechanik z pewnym przyblizeniem okresli stopien "prawdomownosci" licznika na podstawie anlizy zuzycia oryginalnych czesci mechanicznych. Najszybciej jednak: pomnoz ilosc lat (15) przez sredni przebieg roczny z kraju (regionu, landu) pochodzenia. Np. u mnie byloby to 24000 x 15 = 360000 km. czy np b.konserwatywnie (starsza osoba, niepracujaca, uzywajaca samochod okazyjnie) 13000 x 15 = 195000. W obu wypadkach powatpiewalbym w oryginalnosc przebiegu pokazywanego przez licznik.
lidaszp
Użytkownik
Skoro piszesz, że samochód jest Twój, to dopiero teraz interesujesz się stanem jego licznika?? Nie ma możliwości sprawdzenia faktycznego stanu licznika, ale zazwyczaj cofa się licznik, a nie dodaje kilometrów :) Ja mam auto z 06.2004 i mam przejechane w tym momemncie 87 tys. Więc taki przebieg jest możliwy.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay