Błagam o pomoc

kulfon35
Użytkownik
Witam, jestem nowym użytkownikiem więc jeszcze do końca nie wiem co i jak?! Kupiłam pewną rzecz na licytacji, dostałam maila z gratulacjami... kliknęłam zapłać teraz i tam widniały dane sprzedawcy ale bez nr konta, domyślam się, że chce otrzymać płatność za pomocą PayPal (do dzisiaj nie posiadałam takiego konta).Napisałam więc do sprzedawcy aby podał mi nr konta i nie otrzymałam odpowiedzi. Nie wiem co się stało ale jak wchodzę na tą aukcję to jest napisane "dokonano płatności kartą kredytową i jest ona przetwarzana". Za żadne skarby nie mogę się z tego wycofać i nic zrobić. Sprzedawca nie odpowiada na maile. Co mam zrobić w tej sytuacji? Czas płynie, bo aukcja skończyła się 2 czerwca, a ja nie mogę zapłacić i otrzymać przedmiotu. Czy jest jakiś sposób aby wycofać zlecenie z PayPal i ponownie spróbować zapłacić? Bardzo proszę o pomoc!!!
Pokaż cały temat
ZAPŁATA ZA GRANICĘ Poniżej podaję najtańszy sposób płatności za granicę. Nigdy nie wybieraj płatności przelewami, również kartą kredytową. Najniższe, kilkuzłotowe marże w płatnościach za granicę pobierają jedynie brokerzy finansowi, m.in. PayPal lub Moneybookers - ale obciążając tylko Sprzedawcę. PayPal nie obciąży Ciebie nawet złotówką(!), Moneybookers weźmie 1% (max: ~1,8 zł za przekaz) - a dokonają wszelkich żmudnych czynności finansowych związanych z przekazem za granicę. Jak to zrobić? 1. Powinieneś być klientem banku internetowego, pozwalającego na transfer złotówek za granicę w postaci dewiz. 2. Będąc klientem takiego banku: - wykup e-kartę płatniczą do płatności za zakupy internetowe, lub - nie dodając nawet złotówki-skorzystaj ze swojej zwykłej płatniczej karty debetowej, o ile Twój bank pozwala z niej korzystać przy zakupach internetowych, lub - po prostu wykup kartę kredytową (najmniej opłacalna). 3. Załóż swoje własne konto w PayPal (na wszelki wypadek również w Moneybookers) - to nie jest konto bankowe, zarejestrowanie nic nie kosztuje! PayPal to pośrednik finansowy o zasięgu ogólnoświatowym współpracujący z eBay'em, największym portalem aukcyjnym na świecie. Zarejestrowanie się w PayPal jest na tyle istotne, że to właśnie w eBayu kupisz swojego wymarzonego Fritza za dostępną dla Ciebie sumę! Kliknij w link PayPalu http://pages.ebay.pl/paypal/index.html i kieruj się instrukcjami. Wybierz formę płatności "kartą kredytową" - jednak podasz dane do swojej e-karty lub zwykłej karty płatniczej (o ile ta karta pozwala na płatności internetowe-zadzwoń do swojego banku i zapytaj!) - obie są kartami debetowymi, a nie kredytowymi. A więc: - rejestrując się w PayPalu wybierz "konto osobiste"; - wprowadź swoje dane: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, hasło do swojego konta, po czym potwierdzasz; - wybierasz typ karty: Visa lub Master Card. W większości banki zaopatrują nas w karty Visa (chodzi o e-kartę, lub zwykłą debetową), ew. kredytową; - wpisz pełny numer karty bez spacji. Dodatkowo PayPal poprosi o podanie 3 cyfr w celu weryfikacji karty. W tym celu podajesz 3-cyfrowy PIN swojej e-karty, w przypadku karty płatniczej podajesz 3 ostatnie cyfry ciągu numerów z odwrotu karty nadrukowanych pochyło przez drukarkę na pasku przy Twoim podpisie (tzw. CVV2 lub CVC2); (UWAGA!: przedtem, o ile jest to e-karta, przelej na nią kontrolne 10 zł!); 4. Mając już założone konto, przed zalicytowaniem - o ile na aukcji nie ma znaczka "P" wskazującego na możliwość zapłaty przez PayPala - zapytaj sprzedającego Niemiaszka, czy jednak zaakceptuje taki rodzaj płatności. Jeśli nie to zaproponuj Moneybookers. W 90% przypadków zaakceptuje PayPala. Jeśli pozostanie Ci płatność zwykłym przelewem bankowym, weź pod uwagę 20-30 zł marży bankowej. 5. Klikasz na wybranej aukcji w eBay "Kupuję". 6. Przed kliknięciem na "Zapłać": - w przypadku e-karty wpłacasz na tą kartę odpowiednią sumę w ZŁ za Fritza wraz z kosztami przesyłki (przeliczasz na Euro z odpowiednią, np. 10% nawiązką, a saldo jakie zostanie sobie później z karty z powrotem na konto przelejesz); - w przypadku karty płatniczej nic nie robisz. PayPal potraktuje ją jak kartę kredytową, aczkolwiek najprawdopodobniej ściągnie pieniądze bezpośrednio z konta bankowego on-line (nieraz po kilku dniach); 7. Naciskasz na klawisz "Zapłać", dalej PayPal poprowadzi Cię za rączkę aż do Twojej karty nr.... i poprosi o potwierdzenie płatności Eur... z tej karty. Potwierdzasz. (Uwaga!: jeśli coś nie wyjdzie, to środki na karcie (eKarta) lub na koncie (karta płatnicza) mogą być za małe - pilnuj tego); UWAGA: pamiętaj, żeby Twój adres podany na Twoim koncie w eBay był taki sam jak podany na Twoim koncie w PayPal! Powyższe czynności nie wymagają wpisywania za co płacisz. Zaufaj PayPal'owi, płatność następuje spod aukcji gdzie dokonałeś zakupu i tylko właściwa suma zostanie pobrana za konkretnie przez Ciebie kupionego Fritza. Transfer dokonuje się błyskawicznie, Niemiaszek od razu otrzymuje u siebie informację o zapłacie! 8. Potwierdzasz mailem swój adres wysyłkowy i czekasz na listonosza.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay