Anulowanie transakcji - Spor PayPal ... czy mam zaakceptowac ?

iaqbec
Użytkownik
Witam ! Kupilem okularki znacznej wartosci w USA , w aukcji opisano ze wysylka nastapi zaraz po otrzymaniu platnosci , wyslalem pieniazki niezwlocznie , lecz sprzedajacy mnie zwodzil , ze dopiero zamowil ten przedmiot , najpierw mial byc po 3 tyg. na co sie zgodzilem , pozniej okazalo sie ze nadal go nie ma itd ... po 44 dniach otworzylem spor z powodu nie otrzymania przedmiotu i poprosilem o zwrot pieniedzy. Sprzedajacy wyslal do mnie cos takiego jak "request to cancel the transaction " czyli prosbe o zgode na anulowanie tranzakcji ... Czy powinienem to zaakceptowac , nie wplynie to na skasowanie sporu , pieniadze wroca automatycznie po akceptacji ? Pierwszy raz sie z tym spotykam ... prosze o pilna POMOC :) Z gory dziekuje Pozdrawiam iaqbec
Pokaż cały temat
iaqbec
Użytkownik
Dziekuje bardzo za szybka odpowiedz i porady :) Wyslalem do sprzedajacego opis jak zwrocic platnosc , bo moze ze wzgledu na brak doswiadczenia nie dokonca jest swiadomy jak tego dokonac : "To issue a refund with PayPal: 1.Log in to your PayPal account at the top of the PayPal home page. 2.On the My Account Overview page, find the item you want to refund, and click the "Details" link. 3.If you don’t see the item that needs a refund, click the "All Activity" link. 4.On the Transaction Details page, click the "Refund Payment" link. 5.Follow the directions to issue a refund to your buyer. " Przy czym on chyba mnie nie prosi o zamkniecie sporu tylko raczej o anulowanie tranzakcji Ebay celem odzyskania poniesionych przez niego prowizji od sprzedazy. Nie wiem tylko czy takie zamkniecie, anulowanie aukcji nie zamknie przypadkiem sporu automatycznie , bo to bedzie przeciez obustronna zgodna na uniewaznienie aukcji.
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań