Anulowanie transakcji - Spor PayPal ... czy mam zaakceptowac ?

iaqbec
Użytkownik
Witam ! Kupilem okularki znacznej wartosci w USA , w aukcji opisano ze wysylka nastapi zaraz po otrzymaniu platnosci , wyslalem pieniazki niezwlocznie , lecz sprzedajacy mnie zwodzil , ze dopiero zamowil ten przedmiot , najpierw mial byc po 3 tyg. na co sie zgodzilem , pozniej okazalo sie ze nadal go nie ma itd ... po 44 dniach otworzylem spor z powodu nie otrzymania przedmiotu i poprosilem o zwrot pieniedzy. Sprzedajacy wyslal do mnie cos takiego jak "request to cancel the transaction " czyli prosbe o zgode na anulowanie tranzakcji ... Czy powinienem to zaakceptowac , nie wplynie to na skasowanie sporu , pieniadze wroca automatycznie po akceptacji ? Pierwszy raz sie z tym spotykam ... prosze o pilna POMOC :) Z gory dziekuje Pozdrawiam iaqbec
Pokaż cały temat
iaqbec
Użytkownik
Oto i link do aukcji : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170362761054 Teraz napisal : "This is not a difficult thing to do, and the eBay transaction is separate from the PayPal... They will not let me refund you first, it is company policy. All you have to do is agree that we are both mutually canceling the ebay transaction, and we will immediately refund you through PayPal. " Mam nadal watpliwosci czy powinienem sie zgodzic na anulowanie aukcji zanim pieniazki beda na moim koncie .
Zadaj pytanie innym użytkownikom eBay
Posty z największą liczbą podziękowań