Problem ze sprzedającym. Zwrot przelewu PayPal.

Dobry wieczór. Chciałbym poprosić Was o radę. Mam problem ze sprzedającym, a mianowicie:
Kupiłem przedmiot, sprzedający zgadzał się na zapłatę za pośrednictwem PayPal'a, zapłaciłem więc przez PayPal'a za ten przedmiot po czym sprzedający zrobił zwrot pieniędzy.

Zwrot pieniędzy uargumentował:
"Poniewaz paypal zamroził gotówke na 21dni i dopiero po takim czasie mógłym przelac na swoje konto osobiste to czekałbym w sumie 25dni,a nie mam zamiaru czekac prawie miesiąc za pieniedzmi."

Kolejny mail od sprzedającego:
"Nie wiedziałem że system paypal robi takie numery,na pewno nie wysle tel czekając prawie mc na gotówkę nie ma takiej opcji.Pan będzie miał tel bedzie mógł go sprzedac obrócić gotówką ,a ja bedę czekał na swoje pieniądze haha dobre i nie robie łaski tylko po prostu nie wyslę tel i tyle,nie w ten sposób. "

Sprzedający ma brak jakichkolwiek komentarzy. Ma bardzo arogancki stosunek do kupującego(mnie). 
Z tego co czytałem to PayPal to jedyny zupełnie gwarantujący ewentualny zwrot pieniędzy sposób zapłaty, więc nie chce wysłać pieniędzy innymi metodami.

Tutaj proszę o radę. Co w takiej sytuacji zrobić? Czy można jakoś zmusić sprzedającego do sfinalizowania transakcji?
Chciałbym uniknąć problemów i bardzo zależy mi na przedmiocie.

Pozdrawiam