to co tu robisz na eBayu przez 4,5 roku ? założyłaś konto z wyprzedzeniem, żeby się wypłakać ? niestety muszę cię rozczarować bo dużego ruchu tutaj nie ma(koło 5 postów dziennie), więc o jakiegoś empatycznego typa będzie raczej ciężko 😄

maria74k
Użytkownik
szybko Ci to wytłumaczę. pierwszy zakup jaki zrobiłam na ebay'u z konta prywatnego, kilka wiele lat temu, to był samochód. facet po wygraniu go przeze mnie za pewną kwotę zawołał po aukcji o dopłatę bo mu się za tę kwotę jednak nie opłaca go sprzedawać, więc do transakcji nie doszło. nie kupuję długopisów po złotówce jak inni, żeby sobie dobić komentarzy, a jeśli już kupuję, to kontrety. póżniej kupiłam sobie telefon w USA i nigdy nie znalazłam go w zakupionych przedmiotach. Ta sprawa do dziś mnie intryguje, co się stało, że po zalicytowaniu na zasadzie "kup teraz" nie miałam ani potwierdzenia zakupu ani nie znalazłam przedmiotu z zakladce z kupionymi. Innym razem wystawiłam jeden przedmiot, a opisie dodałam, że kolor tego przedmiotu można sobie wybrać, i podałam, jakie kolory są dostępne - aukcja przez administrację została z niezrozumiałych dla mnie względów potraktowana jako wieloprzedmiotowa, choć wystawiona była 1szt tylko. Sprzedaż tutaj po tym zdarzeniu przestała mi się podobać. a jeśli chodzi o konto firmowe, to nie znasz historii, a przecież piszę prywatnie, więc używam loginu prywatnego.
Ponadto, Ty też nie zachwycasz ilością komentarzy, więc nie jesteś dla mnie osobą, która ma prawo zwracać uwagę na ten fakt innym.

maria74k
Użytkownik
i jeszcze jedno. to jest forum, gdzie można pisać co komu leży na wątrobie. czyż nie? zaraz poznajduję wasze dyskusje i skrytykuje was złośliwie, tak jak wy mnie, że piszecie o pierdołach albo że się żalicie tutaj a nie przed kościołem. bo tak najprościej, nie napisać nic konkretnego, tylko krytykować i krytykować, pisać bez sensu i wyrażać jak bardzo jesteście sfrustrowani swoim codziennym życiem odreagowując to na innych, tak, jak to robicie wobec mnie. coś takiego to nie sztuka, za moment mogę was zawalić takimi samymi pretensjonalnymi tekstami, wystarczy, że poznajduję Wasz posty, typu "doszedł do mnie słuczony kubek reklamowy". tak tak, już niektóre mądrości czytałam 😄 opłakiwać stłuczony kubek można, a jeśli pisze się o braku zasad lub ich łamaniu, to bezsensowne żale godne waszej krytyki?

maria74k
Użytkownik
cezcez_pl, czemu nie opłakiwałeś kubka przed kościołem ani nie napisałeś o tym do przyjaciółki?

przyznałbym CI rację, gdyby nie fakt że ja tu siedzę od tygodnia a Ty od 4,5 roku. ponadto można coś napisać, ale zbyt długie szczegółowe wypociny raczej odrzucają i świadczą o tym że szukasz psychoterapeuty któremu możesz się wyżalić a nie konkretnej rzeczowej dyskusji.
mimo to pozdrawiam i zdrówka życzę.

maria74k
Użytkownik
a od kiedy to zbyt długie odpowiedzi świadczą o potrzebie psychterapii? znajdę Ci 100 osądów w necie, że zbyt krótkie o tym świadczą 😄 długie wypowiedzi świadczą o emocjonalności a krótkie o zamkniętym wrogim i złośliwym charakterze. jeszcze inaczej ma sie w kwesti płci. inaczej wyrażają sie faceci i inaczej kobiety. ograniczone pod wieloma względami zdania to cecha przypisywana mężczyznom, dlaczego miłabym wiec pisać jak wy, czyli krótko, zgryźliwie, drwiąco i mało, skoro nie jestem strusfrowanym facetem?

squadack
Użytkownik
Ciekawe... Tyle lat zajmujesz się handlem w internecie i nie wiesz nawet do kogo tak pyskujesz tutaj...

--
RoMan
squadack O Mnie...

--
RoMan
squadack O Mnie...

maria74k
Użytkownik
nie interesuję się innymi. nie jestem od nikogo zależna dlatego nie muszę przyjmować postawy służalczej. zobacz, kto pierwszy zaczął pyskować. mam siedzieć cicho by "wy" jesteście niewiadomo kim i tylko wam wypada krytykować i wyśmiewać innych, drwić z ich problemów? pośmialiście się z moich problemów, to ja pośmiałam sie z waszych. odpłacam pięknym za nadobne. wiecie dlaczego tak mało osób pisze tutaj, jak ktoś wyżej zauważył? bo po co pisać, jeśli wiadomo z góry, że zostanie się wyśmianym i zmieszanym z błotem.

squadack
Użytkownik
Ale to ty masz problem i to ty mieszasz z błotem cezceza. Za co? Że prawdę pisze?

--
RoMan
squadack O Mnie...

--
RoMan
squadack O Mnie...

maria74k
Użytkownik
już dawno nie mam problemu, wyraziłam tylko swoje zdanie na temat rozpoczęty przez kogoś innego, z czego cezcez zaczął kpić, nie dodając ani jednego konstruktywnego zdania do dyskucji. sądzisz, że tylko cezcez ma prawo kpić z innych? ja tak nie uważam. za to pamiętam starą maksymę, "kto mieczem wojuje, od miecza ginie". bazując na nim można wysunąć dalsze wnioski, adekwatne do problemu, czyli, że kpiący kiedyś będzie wykpiony, a to nie jest mieszanie kogoś z błotem, tylko wzięcie tego przysłowiowego miecza do ręki. na jako poziom sprowadził tę dyskusję, sam teraz widzisz. napewno nie jest to dyskusja o problemie, który zgłosił sercabit, bo mało kto odzywa się na temat, za to wielu ma do dodania swoje 3grosze w postaci kpin zupełnie zresztą nie na temat.