Kto reprezentuje ebay na terenie Polski?

Witam,

czy ktoś wie, kto reprezentuje ebay w Polsce??? Każda firma zagraniczna, która ma oddział w Polsce ma obowiązek podać do publicznej wiadomości takie dane.

Jedyna firma, jaką znalazłem w polsce o nazwie ebay, to  EBAY Polska sp. z o. o. w likwidacji numer KRS 0000178545, która została rozwiązana.

Nie wygląda to zachęcająco...

Ponadto, dostałem niedawno mailem rzekomo od eBay Europe Sarl żądanie przesłania dowodu sobistego. Dowód osobisty zawiera dane osobowe wrażliwe i mam prawo wiedzieć, kto będzie ich administratorem. Niestety takich informacji nie mogę nigdzie uzyskać.

Wygląda niestety na to, że dane użytkowników ebay nie podlegają żadnej ochronie.

Pozdrawiam,

Adam

Użytkownik mający miejsce zamieszkania na terytorium Unii Europejskiej zawiera niniejszą Umowę z eBay Europe S.à r.l., z siedzibą przy 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luksemburg.

Użytkownik mający miejsce zamieszkania na terytorium Stanów Zjednoczonych zawiera niniejszą Umowę z  eBay Inc., z siedzibą przy 2145 Hamilton Ave., San Jose, CA 95125, USA.

Użytkownicy mający miejsce zamieszkania w pozostałych krajach zawierają niniejszą umowę z eBay International AG, z siedzibą przy Helvetiastrasse 15/17, 3005, Berno, Szwajcaria.

Sprawa z dowodem - normalka.

A i jeszcze tu masz o danych osobowych:

http://pages.ebay.pl/help/policies/privacy-policy.html