Anonymous
Nie dotyczy

śledzić można dalej tylko trzeba kliknąć w okienko poniżej "powyżej 30 dni" Ja mam umowę z pocztą i jest 500 zł za zaginięcie,ale tyle przesyłek nie zaginęło tylko utknęły w sortowni.

Musisz czym prędzej zgłosić reklamację na wszystkie paczki, które zostały wysłąne ponad 31 dni temu. Gdy wysyłamem jeszcze paczki (CP123456789PL) w przypadku opóźnienia złożenie reklamacji sprawiało, że paczki zostawały w koncu doręczane. 

Nie wiem co się dzisiej od nowego roku z usługą Global Express ale zdecydowanie są duże problemy. Warto napisać do Poczty Polskiej uslugi.pocztowe@poczta-polska.pl lub dzownić 801-333-444   (+48) 43-842-06-00 może udzielną jakiś informacji ponad to co sami możemy przeczytać z trackingu...
(formularz reklamacji zagranicznych file:///C:/Users/Marta/Downloads/dl-Reklamacja_CN_08_editable.pdf )

Ok, w takim razie będe do nich dzwonił i składał reklamacje online. W przesyłkach które wysyłałem były artykuły o wartości ok. 500-800 PLN każdy. Jaką kwotę radzicie wpisać w rubryke "* Żądam odszkodowania w wysokości:", dokładnie tyle ile warty jest przedmiot + wysyłka?

podobno odszkodowanie za global expres maksymalne to 200zl , ja wpisywałem tyle ile paypal mi zabrał..

No to jesteś mało w plecy bo ja tylko w dniu 12.01.15 wysłałem ponad 100 na stany. Sprawdziłem połowę i dalej nie sprawdzam czy doszło czy nie bo.... żadna nie doszła. Siedze po nocy i składam reklamacje.

Składaj reklamacje online, dla mnie szybciej. Jeżeli ktoś zapłacił Ci za przedmiot 50zł z wysyłką, to żądaj 100zł. Masz do tego prawo.

https://ereklamacje.poczta-polska.pl/

Pozdro, damy rade.

EDIT: teraz doczytałem ile Twoje przesyłki są warte. Współczuje ale sprawdź w umowie jakie możesz żądać odszkodowanie.

Powinno być tutaj:

https://www.poczta-polska.pl/hermes/uploads/2014/08/Regulamin-%C5%9Bwiadczenia-us%C5%82ugi-GLOBAL-Ex...

W ramach usługi mogą być nadawane materiały i towary, których łączna zwykła wartość nie przekracza 200 PLN (dwieście złotych)

Jak można wysłać takie ilości usługą która jest nieprzetestowana? Akurat poczta to nie jest firma której można ślepo wierzyć, tak jak ebay.

Mówisz o usłudze Global Express? Ja z niej nie korzystam. Czy znajdziesz firmę, która wyśle za 18,30zł do USA itd?

Myślałem że globalem tyle wysłałeś, bo w takim temacie piszemy. U mnie utknęły tylko priorytety wysłane 27 stycznia do usa, żaden nie doszedł, wysłane wcześniej czy później dochodzą.

http://www.poczta-polska.pl/opoznienia-w-doreczaniu-przesylek-pocztowych-w-usa/

W związku z trudnymi warunkami atmosferycznymi panującymi w USA i bardzo dużym wzrostem przesyłek pocztowych kierowanych  z całego świata do tego kraju w styczniu i lutym br., Poczta Polska uprzejmie informuje, że mogą występować opóźnienia w doręczaniu przesyłek pocztowych na terenie USA.

Opóźnienia te wynikają głównie z możliwości przyjmowania i składowania otrzymywanej poczty w Nowym Jorku i Chicago, głównych portach lotniczych  w USA, przyjmujących pocztę z całego świata, w tym z Polski, jak również z ograniczeń w przewozie wprowadzonych przez linie lotnicze transportujące pocztę do USA, zmuszone do tego z powodu problemów występujących na lotniskach Stanów Zjednoczonych jak i w portach tranzytowych.

W związku z zaistniałą sytuacją, Poczta Polska przeprasza swoich Klientów za wszelkie niedogodności związane z wydłużonym czasem realizacji usług pocztowych do USA.

Właśnie dostałem odpowiedź poczty na złożoną reklamację.

Otóż przesyłka, która została kupiona w dniu 08.11.2014, została dostarczona 17 stycznia 2015. Dzisiaj, tj. 24.02.15 dostałem od nich odpowiedź. W dniu 12.01.15 natomiast musiałem zwrócić pieniądze kupującemu.

poczta = dno.