NACIąGANIE KOSZTóW WYSYłKI
Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
19-04-2009 20:52
Witam
Mam problem z moim kontrahentem z Francji.
Kupiłem u Niego przedmiot można powiedzieć o małej wartości pogodziłem się również z dużymi kosztami za wysyłkę jakie były podane w aukcji.
Nie rozumiem jak można po zakończonej aukcji przesłać fakturę w której koszt wysyłki wzrósł o 20 euro?
Znając wagę i wartość towaru a także przewoźnika wyliczyłem że przesyłka powinna być jeszcze tańsza niż podał w aukcji.
Jak mu to podałem że koszt wysyłki za ten towar przy tej wadze kosztuje do polski około 63 euro tak zaczął kręcić.
Najpierw pisał że waży 20 potem że 22 a na końcu że 24 kg.
Nie rozumiem jak w zaledwie kilka godzin towar może przybrać na wadze o 5 kg.
Pisałem o tym do Ebaya.
W odpowiedzi dostałem że mam poczekać z wpłata do czasu kiedy nie dojdziemy do satysfakcjonującego obie strony porozumienia.
Pisałem kolejne maile do sprzedawcy o inną alternatywę dostawy np kurier, ale bez odpowiedzi.
Teraz sprzedawca założył mi sprawę o niezapłacony towar.
Odpisałem na założony spór ale nie sądzę że przyniesie to pozytywny dla mnie skutek.
Co w tej sytuacji radzicie?
Pozdrawiam
Rafał
Mam problem z moim kontrahentem z Francji.
Kupiłem u Niego przedmiot można powiedzieć o małej wartości pogodziłem się również z dużymi kosztami za wysyłkę jakie były podane w aukcji.
Nie rozumiem jak można po zakończonej aukcji przesłać fakturę w której koszt wysyłki wzrósł o 20 euro?
Znając wagę i wartość towaru a także przewoźnika wyliczyłem że przesyłka powinna być jeszcze tańsza niż podał w aukcji.
Jak mu to podałem że koszt wysyłki za ten towar przy tej wadze kosztuje do polski około 63 euro tak zaczął kręcić.
Najpierw pisał że waży 20 potem że 22 a na końcu że 24 kg.
Nie rozumiem jak w zaledwie kilka godzin towar może przybrać na wadze o 5 kg.
Pisałem o tym do Ebaya.
W odpowiedzi dostałem że mam poczekać z wpłata do czasu kiedy nie dojdziemy do satysfakcjonującego obie strony porozumienia.
Pisałem kolejne maile do sprzedawcy o inną alternatywę dostawy np kurier, ale bez odpowiedzi.
Teraz sprzedawca założył mi sprawę o niezapłacony towar.
Odpisałem na założony spór ale nie sądzę że przyniesie to pozytywny dla mnie skutek.
Co w tej sytuacji radzicie?
Pozdrawiam
Rafał