Poniżej odpowiedzi, które dostałam od ebay i od sprzedawcy, wygląda na to, że nie chodzi o żadną blokadę na koncie tylko o..., no właśnie nie wiem o co. 

Odpowiedź od ebay:

Przepraszam za problem, z którym masz do czynienia z dokonaniem zakupu przedmiotu #324127792242.

Sprawdziłem szczegóły przedmiotu i mogę potwierdzić, że sprzedający dodał twoją lokalizację jako miejsce wysyłki dla przedmiotu.

Widzę jednak, że wysyłka towaru odbywa się w ramach globalnego programu wysyłkowego, a zakup przedmiotu nie może zostać dokonany przez Ciebie, ponieważ wybrany przedmiot nie może zostać zakupiony z powodu ograniczeń wysyłki sprzedawcy lub z powodu importu/eksportu specyficznego dla danego kraju lub innych odpowiednich ograniczeń. W tym przypadku, chociaż sprzedawca nie ma ograniczeń wysyłki na przedmiot, możliwe jest, że import tego przedmiotu jest ograniczony przez kraj lub przedmiot jest ograniczony do przetwarzania w globalnym centrum wysyłkowym.

Istnieje wiele przyczyn, w tym dostępność zasobów reklamowych, zgodność z prawem, zaufanie i bezpieczeństwo oraz ograniczanie ryzyka dla serwisu eBay i jego sprzedających. Więcej informacji na temat przedmiotów objętych ograniczeniami związanych z naszym globalnym programem wysyłkowym (GSP) można znaleźć na tej stronie pomocy:

http://pages.ebay.com/help/sell/shipping-globally.html#restricted

Więcej informacji o tym, dlaczego niektóre produkty nie są dostępne w Twoim regionie, możesz również uzyskać więcej informacji na temat tego, dlaczego niektóre produkty nie są dostępne w Twoim regionie, przeglądając sekcję kupna i sprzedaży na tej stronie pomocy:

http://pages.ebay.com/help/policies/user-agreement.html#international

Odpowiedź od sprzedawcy:

Hello, we ship internationally using eBay’s Global Shipping Program, so we only ship to countries on their approved list. If you are on the approved list and still unable to check out, the item or brand you are trying to purchase may be restricted from being shipped to your country. Unfortunately, there is nothing we can do to adjust these restrictions.