- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
07-01-2018 23:47
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
A jak jest z tą sprawą z pytania 6? W Centrum rozstrzygania w PayPal widzę, że moje zgłoszenie jest w zakładce stutusu "Wiadomości od sprzedających" (a nie "Oczekiwanie na odpowedź sprzedajacego"). Jednak gdy wchodzę w szczegóły tego zgłoszenia (funkcja Działanie->Wyświetl) nie widzę odpowiedzi sprzedającego, a jedynie treść swojej wiadomości. Jeżeli faktycznie jest odpowiedź od sprzedającego to gdzie ją znajdę?
Otwierając ten spór opisałem wadę (fabryczną) i w opisie napisałem, że proszę o informację jak możemy rozwiązać problem (nie zaznaczałem opcji żądania zwrotu pieniędzy). Czy tak to powinno wyglądać czy powinienem jednak zaznaczyć tę opcję i czekać co dalej?
Co wtedy ze zwrotem kosztów wysyłki towaru od sprzedającego?
Jeszcze jedno. Powiedzmy, że zanim otworzę spór (chodzi o inną sytuację do wcześniejszej), sprzedający poprzez eBaya zgodził się na zwrot pieniędzy pod waruniem zwrotu towaru przeze mnie ale nie zgadza się na zapłacenie kosztów zwrotu towaru. Towar ma wadę fabryczną.
Czy w takiej sytuacji otwierając spór powinienem zaznaczyć opcję zwrotu pieniędzy? Jeśli tak to w jakiej wysokości jeśli chcąc być wobec sprzedajacego fair chciałbym odesłać wadliwy towar ale nie chcę płacić za koszty wysyłki zwrotnej i chciałbym również odzyskać zapłaconą cenę towaru przesyłki do mnie? Czy tutaj zaznacza się tylko kwotę dotyczącą towaru, a zwrot kosztów wysyłki jest automatyczny w przypadku zgody sprzedajacego na zwrot pieniędzy za towar?