Kupno wysyłka, opłata improtowa z USA - pieniądze zniknęły

Witam serdecznie

Mam następujący problem. Zapłaciłem za kupno przedmiotu + wysyłke razem z opłatami importowymi :

Suma częściowa: US $300,00 Wysyłka i obsługa: US $170,34 Opłaty importowe: US $94,59

Jednak osoba sprzedająca otrzymała tylko 401$.

Moje pytanie gdzie reszta pieniędzy i dlaczego przy odbiorze mam zapłacić jeszcze 550 zł na odbiór skoro w aukcji były zawarte wszystkie opłaty związane z przesyłką ? Oczekuję wyczerpującej odpowiedzi ponieważ w tej chwili po zapłacie za całość znikło 163,93$ i dodatkowo mam do zapłaty jeszcze 550 zł na poczcie.

czy zakup lub platnosc paypal miala adnotacje o programie wysylki miedzynarodowej? 

http://pages.ebay.pl/help/buy/shipping-globally.html

jesli tak, zadzwon do obslugi paypal bo to oni przekazuja czesc platnosci kupujacego do centrum wysylkowego ktora uwzglednia oplaty importowe

Wg. zapewnien Ebay nie powinienes nic placic przy odbiorze poniewaz oplaty graniczne zostaly oplacone z gory.

Napisz do Ebay a takze do urzedu celnego ktory naliczyl oplaty  - wpierw zadaj pytanie na poczcie wyjasniajc w czym rzecz.

Moze to jakas pomylka a moze wartosc ktora podales na Ebay nie zostala zaakceptowana przez urzad celny i uzyli wlasnej, wyzszej wyceny.

Przepraszam, mialo byc: "wartosc ktora podal sprzedawca...."

Ebay odpisuje tylko cały czas, że nic nie powinienem płacić na poczcie i ciągną to jak krew z nosa a paczka wisi na poczcice...