Dziękuję za odpowiedź 🙂

W sumie to nie bardzo rozumiem, o co sprzedawcy chodzi, bo jakiś czas po tym, jak otworzył sprawę z prośbą o anulowanie transakcji, zwrócił mi na konto Paypal 10 euro, czyli obniżył cenę za wadę trampek zgodnie z moimi oczekiwaniami.

W takim razie odrzucę tę prośbę o anulowanie transakcji (jako powód sprzedawca podał, że się rozmyśliłam, co przecież nie jest prawdą) i napiszę, że buty zostawiam, cena nie została w całości zwrócona, więc brak podstaw do anulowania.

Przesyłkę doręczał mi DHL. W momencie odbioru kurier nic nie chciał, ale teraz DHL pisze do mnie, że uiścił za mnie opłaty celno-podatkowe. W sumie do zapłaty mam VAT, bo cła w tym wypadku nie ma (poniżej 150 euro). Na razie z nimi koresponduję, bo VAT naliczyli mi nie tylko od ceny przedmiotu, ale też od statystycznych kosztów wysyłki, a tak naprwdę na tej aukcji niby przesyłka była bezpłatna, ale tak naprawdę koszty przesyłki wliczono w cenę trampek.

Kij z tym, zapłacę te zakichane koszty związane z Urzędem Celnym, bo nie chce mi się odsyłać trampek do Tajwanu, za drobną wadę oddali mi 10 Euro, a tych należności celno-podatkowych i tak pewnie by mi nie zwrócili.