POMOC - PIERWSZY ZAKUP NA EBAY'U.
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
31-03-2014 16:32
Witam;
Chciałbym dokonać jednorazowego zakupu ne eBay'u. Przedmiot, który mnie interesuje kosztuje 4.49$ + 3.99$ dostawa do Polski z Chin = łącznie 8,48$. Założyłem konto na PayPal i powiązałem je z kontem eBay. Dużo czytałem na forach i różnych stronach internetowych na temat zakupów na eBay, jendak nie jestem wciąż pewny czy dobrze wszystko rozumiem.
1)Po zalogowaniu na PayPal wchodzę na 'Konwerter walut' i wybieram zakładkę 'Przeliczanie płatności', w 'Złoty Polski' na 'Dolar amerykański'. W polu 'Kwota - cena sprzedającego' wpisuję 8.48. Po przeliczeniu wychodzi mi wynik 26,79PLN.
2)W sekcji 'Dodaj środki' wybieram 'Doładuj konto błyskawicznie' i dokonuje doładowania salda PayPal na kwotę 26,79PLN. (Posiadam konto w mBanku, więc korzystam z opcji mTransfer).
3)Wchodzę na stronę z przedmiotem i naciskam 'Kup Teraz' i 'Zapłać'.
4)Po zalogowaniu na PayPal system automatycznie przeliczy mi moje aktualne saldo (26,79PLN), na dolary amerykańskie (8.48$) i przekaże te dolary sprzedawcy.
Nie chcę wiązać konta bankowego z PayPal etc.
Czy dobrze opisałem wszystkie kroki? Czy tak to przebiega? Czy muszę sam coś przewalutować?
Czy nie potrzebuję wpłacić więcej PLN na saldo PayPal bo pobierze ono jeszcze jakąś prowizję?
Chciałbym, aby po transkacji mieć saldo PayPal bo to tylko jedyny zakup i nie potrzebuje trzymać tam żadnych pieniędzy.
Proszę o pomoc i ew. wyjaśnienie.
Adi-A40