Zapomniałem, że dla przelewów krajowych (wewnętrznych) minimalna opłata wynosi nie 1.35 a - 0.80.

Niewiele to jednak zmienia.

Olbrzymim minusem portalu Ubój moim zdaniem jest fakt, że chyba tylko programiści eBay wiedzą, dlaczego nakładane są blokady, ograniczenia i generalnie czemu utrudnia się nam pracę.

Namacham się, wypłodzę fajny opis, wgram zdjęcia aby moje dzieło zostało pod koniec barwnie skonkludowane komunikatem:

"W celu zapewnienia bezpieczeństwa prowadzonych transakcji, na konta użytkowników nakładane są w określonych sytuacjach limity sprzedaży. Z powodu ograniczenia Twojego konta nie możesz w tej chwili wystawiać niektórych przedmiotów. Przedmiot możesz wystawić nie wcześniej niż za 30 dni."

I teraz diabeł jeden wie, skąd się to cholerstwo bierze. I co to są te "OKREŚLONE SYTUACJE". Nigdzie nie ma również nic o obowiązujących limitach - dlaczego? Trochę tego nie rozumiem, np. nigdzie nie idzie się doszukać, że z PayPala jako przymusowej formy przyjmowania wpłat można zrezygnować dopiero po uzyskaniu limitu +50 pozytywów na koncie.

To chyba jest celowe, chociaż tej celowości kompletnie nie rozumiem. Chciałbym wystawić kilka nowych aukcji, mam akurat czas - blokują mi tę możliwość - chyba wrócę z tym na Allegro i dam im w takim razie zarobić.

Głupie.

EDIT.
Chyba chodziło (post pisałem wczoraj, ale były problemy z zamieszczeniem więc wysyłam dopiero dziś) faktycznie o tę fakturę (chociaż dostałem ją na początku miesiąca, więc czemu po niecałym tygodniu blokują mi sprzedaż, wie chyba tylko sam serwis), bo dziś aukcja przeszła już bez problemu.

BTW, 30 dni? Minęło ledwie kilka godzin i aukcja już wystawiona. Błąd w systemie, czy ewidentna wtopa programistów / tłumaczy?

Do tego niesłusznie otrzymany negatyw na moim koncie, łamiący zasady (nie powinno zamieszczać się informacji o rozpoczętych roszczeniach w opisie negatywa), który od jakiegoś czasu próbuję modyfikować/usunąć za ich pomocą, zlewają mnie gęstą strugą i mają to gdzieś, bo ani razu nie odpisali.