- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
23-03-2017 23:07
tenderwm napisali:Ciekawy jestem czy właśnie jak Polscy klienci kupują i mają problem z towarem , to czy tak samo zwracają pieniądze , czy tylko jesteśmy dawcą . ktoś miał jakiś przypadek żę mu zwrócili tak bez problemu ?
Tak, jeżeli spór jest odwarty na paypal. Miałam taką sytuację, że sprzedający nie wysłał przedmiotu i nie odpowiadał na maile. Trochę to trwało, ale paypal zwrócił mi moją płatność.
W sytuacji przedmiotu niezgodnego z opisem, dostałam rekompensatę od sprzedawcy, ale także za pośrednictwem paypal, bo sprzedawca uważał, że nie odpowiada za błędny opis, winę przerzucał na opis producenta.
Obecnie mam podobną sytuację, przedmiot został uszkodzony podczas wysyłki w programie Global Shipping, w tym wypadku odpuściłam, ale tu ku mojemu zaskoczeniu sprzedawca starał się rozwiązać ten problem za mnie, dzwonił do ebaya i do kuriera z tego programu. Podobno w takiej sytuacji ebay płaci odszkodowanie, oczywiście pisałam w tej sprawie dwukrotnie do ebay, dołaczając wiadomość od sprzedawcy, ale dwukrotnie odesłali mnie z roszczeniem na paypal. W końcu sprzedawca napisał mi krok po kroku, jak zgłosić roszczenie do ebay za niewłaściwą wysyłkę w ich programie, to roszczenie można zgłosić tylko z ebay.uk, bo na polskim nie ma takiej funkcji przy przedmiocie. Niestety minął tydzień i żadnej odpowiedzi z ebaya. Ciekawe jaki bedzie finał?