Ponieważ w ebay.pl  mamy "najlepszych na świecie" marketingowców (być może angażowanych w drodze dziedziczenia po upadłych marketach, a nie w drodze konkursu, czy jakoś)...

Polski serwis jest tak domyślnie ustawiony, że wyszukiwanie z poziomu głównej wyszukiwarki odnosi się tylko do ebay.pl, a to jest tylko po części kompatybilne z wybranymi aukcjami ebay na świecie...(w opcjach: LOKALIZACJA(z lewej)), co trzeba sobie zmienić, żeby wyszukiwało na cały świat...i wtedy z 3 stron dla zadanej treści robi się nagle 50!! Chyba logicznym jest, ze jak ktoś wchodzi na ebay, to szuka czegoś w świecie, a nie w Polsce, bo od tego ma allegro, olx, świstak itd. i domyślnie powinien być "cały świat", a opcjonalnie zaznaczać tylko ebay.pl, czy Europa. Ludzie na te rzeczy nie zwracają uwagi...działają ad hoc i później sie zniechęcają. Podobnie z wystawianymi przedmiotami... Kiedyś pierwszy raz wystawiłem coś na ebay.pl(jakieś 5 lat temu), później wszedłem na główne wyszukiwarki z innych krajów(Francja, Niemcy, USA..), wpisałem tam nagłówek swojej aukcji z ebay.pl i co...? pipa..nic nie widać. Piszę do ebay.pl, a oni, że ,,w zagranicznych wyszukiwarkach musi pan wejść w zaawansowane, wybrać Polskę i dopiero będzie widać". Przecież to kpiny!

Nie wiem, czy obecnie to poprawili. Tak, czy siak, wolę wejść na np. ebay.de, czy co.uk i tam wystawić przedmiot, który będzie widoczny z poziomu głównych wyszukiwarek USA, UK, Francja, Chiny, Australia itd. Sprzedając coś, to w moim interesie jest, żeby w innych krajach ktoś nie miał problemu ze znalezieniem mojego przedmiotu, na który to interes niestety w ebay.pl kładą lachę.