Witam

No widze ze kazdemu sie moze zdarzyc... Ja znajduje sie w podobnej sytuacjii....  trzy tyg temu "ciapaty angol" kupil moj przedmiot akurat byla to czesc samochodowa-drzwii za £200. w sumie to gosc ciagle umawial sie na odbior ale tak mu zeszlo kilka dnii... Wogole to nalezal do tych co sie targuja i juz miesiac wczesniej(zanim wcisnal kup teraz) wydzwanial z zapytaniami za ile mu te drzwii odsprzedam i ze bardzo ich potrzebuje blaa blaa i kilka razy juz sie umawial na ich odbior.... Ale ze kiedys mu powiedzialam ze mam kupca--- ciapaty wcisnal "kup teraz" zeby sobie takjakby zarezerwowac ten przedmiot... blehh 

zadzwonil dwa dni pozniej ze przyjedzie ale oczywiscie nie przyjechal i tak pojawil sie po 6sciu dniach... wogole to w tym dniu padla mi bateria w kom i nie mogl sie do mnie dodzwonic, wiec wysylal mi wiadomosc na email- "ze chce moj adres-bo dzis odbiera drzwi"---mial gosc tupet bo te wiadomosci wysylal spod mojego domu!!!!!

Ale odczytalam wiadomosc i szybko oddzwonilam do niego ze jestem w domu--- nie uplynelo piec minut juz zapukal.... moj maz zaprowadzil go do ogrodu zeby ten sobie ogladnal te drzwii czy mu pasuja itd..... wszystko bylo OK i zaczal je zabierac kiedy ja sobie przypomnial ze nie bylo zaplaty!!! kazalismy mu poczekac-- i szybko zalogowalam sie na paypal'u by sprawdzic konto- przelewu nie bylo-- a ciapaty mowil ze przelal!!-- sprawdzilam ra z drugi i znowu to samo!!!!! mowimy ze nie wezmie drzwi dopoki nie zaplaci!! a on wyskoczyl z tekstem "ahh ze zapomnial i teraz juz robi przelew"--Zrobil go dopiero przy nas w dniu odbioru!!!!!! sprawdzilam to i nagle pieniazki sie pojawily.... wzial towar nawet ze swoim kolega smiesznie sie gimnastykowali zeby drzwii wpakowac do bagaznika 3 drzwiowej audi a3... ubaw po pasy!!!

Nawet sie nie spodziewalam takiego obrotu sprawy!!!!!!!

Ten oszust po 11-tu dniach zglosil do PAYPAL- ze nadal nie otrzymal przedmiotu a zaplacil!!!! NOrmalnie dostalam takiego nerwa!!!!

W sumie to kontaktowalam sie z PAYPAL dostalam email ze mam do 10ciu dni sie odezwac bo jak nie to rozstrzygna zwrot na kozysc kupujacego!!!!!!!!!

Otworzylam caly ten spor i dodalam az 3 notatki na temat tej transakcjii!!!!bylo to dwa dni po otwarciu tego sporu......

strescilam cala sytuacje 

a po pieciu godzinach w tym samym dniu dostalam odpowiedz ze ZE WZGLEDU NA BRAK KONTAKTU Z MOJEJ STRONY( a sie odzywalam)SPOR ZOSTAJE ROZSTRZYGNIETY NA KOZYSC KUPUJACEGO!!!!!!!!!! NO PARODIA 

NAPISALAM DO NICH PONOWNIE BO COS TU JEST NIE TAK

DZIS KOLEGA MA MI POMOC OD STRONY PRAWNEJ BO CHYBA TU JAKIES ZNAJOMOSCI SA CZY COS!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK NARAZIE TO BEDE ZALARWIAC WYCIAGI Z MOJEJ KOM> STRACE £10..... ALE MOZE COS TO DA

TERAZ MUSZE CZEKACC CO DALEJJ