System PayPal oferuje dwa sposoby przeliczania waluty w przypadku zakupu u sprzedającego, który używa
innej waluty niż kupujący:

1/Procedura systemu PayPal przeliczenia waluty z zastosowaniem waluty mojej karty.
Dla mojej wygody wykazana zostanie zarówno kwota w oryginalnej walucie transakcji, jak również kwota
po przeliczeniu, która obciąży moje konto. Przyjmuję do wiadomości, że operatorzy kart MasterCard i Visa
stosują własną procedurę przeliczania waluty. Potwierdzam swoją rezygnację z przeliczenia waluty
według procedury stosowanej przez operatorów kart MasterCard i Visa i nie będę wysuwać wobec nich
jakichkolwiek roszczeń dotyczących tego przeliczenia.

2/Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego.
Kurs wymiany zastosowany do transakcji nie będzie mi znany do czasu otrzymania wyciągu z mojej karty
od jej wystawcy. Przyjmuję do wiadomości, że wybierając tę opcję zgadzam się na to, aby wystawca mojej
karty określił kurs wymiany dla tej transakcji oraz że kurs ten i inne opłaty pobierane przy przeliczaniu
waluty nie będą mi znane do czasu otrzymania wyciągu z mojej karty od jej wystawcy.
Wybierz jedną z powyższych opcji, a następnie kliknij przycisk Prześlij, aby zakończyć procedurę przeliczenia
waluty. Prześlij

Dla karty walutowej wybieramy p.2