PayPal, jak go ominąć?

Witam! O tym jakie mam problemy z PayPal to chyba nie muszę się rozpisywać. Jestem nowym użytkownikiem na eBay ale z PayPal mam problemy od początku. Kolejna sprzedaż, kolejna wpłata i oczywiscie zamrożone saldo. Tłumaczenia PayPal już mi bokiem wychodzą. Dla mnie jest to kompletnie niezrozumiała polityka, ktoś kupił, ktoś zapłacił ja wysłałam tyle, że moich pieniędzy nie będę widziała przez 21 dni.

Czy możecie mi podpowiedzieć jaką inna formę płatości wprowadzić, z której chętnie korzystają kupujący aby nie musieć  korzystać z PayPal? Czy wogóle takie rozwiązanie jest możliwe do zrealizowania?

Przecież to czyste szaleństwo żeby nie móc odebrać pieniędzy za zrealizowaną transakcję. A po drugie nie wyobrażam sobie abym musiała za każdym razem prosić kupującego aby zgłaszał fakt odebrania przesyłki do PayPal lub prosić się o wystawienie opinii. Przecież opinia nie jest opcją przymusową, pewnie że lepiej je otrzymywać i to te pozytywne ale czy sprzedawca musi się o nie upominać??? I to tylko dlatego, żeby BYĆ MOZE wcześiej móc odblokować swoje środki pieniężne?

Powiedzcie mi z własnego doświadczenia: czy ja już każdą kolejną transakcję będę miała zamrażaną aż do momentu spełnienia wszystkich wymogów PayPal odnośnie wiarygodności mojej osoby?

Po to wystawiamy żeby sprzedać, ale przecież trzeba ten towar wysłać tylko za co jak pieniądze leżą na PayPal?