- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
14-06-2011 13:48
Więc króciutko. Sprzedałem felgi na niemieckim EBAY. Następnego dnia dostałem pieniądze na paypal 900€, felgi wysłałem pod wskazany adres do Hiszpanii (gdzie zostały dostarczone i odebrane) a pieniądze wypłaciłem na swoje konto, zostawiając sobie parę groszy na drobne zakupy. Po kilku dniach zalogowałem się do konta by zapłacić za jakiś drobny przedmiot i okazało się ,że wpłata 900€ została cofnięta, a moje saldo jest ujemne. Nie muszę chyba mówić ,że zdziwienie moje było ogromne, w tym samym dniu następny klient kupił następne felgi i wpłacił mi na paypal, tym razem za 500€ , które z automatu zostało zabrane na poczet tamtych 900€ i moje saldo wynosi w tej chwili "tylko" -400€. Pracownicy paypal umywają ręce i radzą poprosić kupującego by po dobroci autoryzował transakcję czyli oddał wyłudzone pieniądze. Dodam tylko ,że sterta potwierdzeń i dokumentów, potwierdzających ,że transakcja miała miejsce, że paczki zostały dostarczone i odebrane, niema dla nich żadnej wartości. Po prostu mam poprosić oszusta żeby oddał mi moje pieniądze, taki mają pomysł.Czy ktoś może coś doradzić?
Czy F.O.S. to odpowiednia instytucja do której się można zwrócić? Bo przecież nie podaruję 1400€.