- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
10-04-2011 15:57
Witam
Sprawa moja dotyczy paypal jednakże nie poprzez ebay, tylko poprzez sklep internetowy. Klientka po miesiącu zgłosiła, ze produkt który dostała został uszkodzony w transporcie. Klientka z UK, produkt wysyłany na terenie kraju PL kurierem. Nie poparła tego żadnym dowodem, zdjeciem czymkolwiek tylko zarządała zwrotu pieniędzy za całe zamówienie a w tym co pisze tylko dwa produkty z czterech zostały uszkodzone. (Do paypal napisała, że 3 produkty uszkodzone) Nie będę się dalej rozpisywał, paypal oczywiście natychmiast zablokował nam pieniadze za całe zamówienie. Nie wiem jak to się skończy ale po mailu klientki od razu widać, ze to wyłudzenie. Klientka tak na prawdę nie potrzebowała by dochodzenia w paypal swoich pieniędzy gdyż takie rzeczy jak uszkodzenia w transporcie załatwiamy z ubezpieczenia w firmie kurierskiej a klientowi po spisaniu protokołu reklamacyjnego wysyłamy jeszcze raz towar. Tylko, że klient musi spisać protoków reklamacyjny z kurierem w ciągu 7 dni od otrzymania przesyłki, inaczej to nie działa a w paypal ma na to 45 dni, więc jak? Jednak tutaj klientce nie chodziło o nowy towar, który mógł bym i wysłać do UK, a o zwrot gotówki. Cierpliwie poczekam, ale możliwość płącenia przez paypal dla klientów wyłączam bezpowrotnie w swoim sklpie, klienci z zagranicy kartą mogą zapłacić poprzez przelewy24 a ja nie mam zamiaru aby angole czy inne doświadczone w tym nacje czyhały na naszą kasę. Jak widać mają w tym duże doświadczenie w płatnościach paypal.
www.udanezakupy.com.pl