korona_t
Użytkownik
Właśnie się zastanawiałem, czy aby nie skorzystać z tego PP, bo zapisałem się tam kilka lat temu, chyba właśnie zaraz po tym jak tutaj na ebay. Jednak cieszę się, ze zajrzałem na to forum. Już w momencie zapisywania cały ten system wydał mi się bardzo podejrzany i niewiarygodny, co zresztą potwierdziła następnie cała ilość e-maili jakie otrzymałem, że niby coś kupiłem lub/i sprzedałem lub dostałem jakieś pieniądze lub mam wpłacić - paranoja normalnie. Na całe moje szczęście nigdy z tych usług nie skorzystałem i nie musiałem się zastanawiać nad przwdziwością tych otrzymanych informacji. Otrzymałem takich e-maili gdzieś około 20 i wcale nie zazdroszczę tym co z ich usług skorzystali...

Natomaist jedyna rozsądna rada z tego co widzę, to zacząć kupować w USA, zamówić wysyłkę do Polski, najlepiej jakimś powolnym środkiem transportu (statek, goniec pieszy, wielbłąd itp.) i jak nie dotrze w kilka dni, np. po 5 dniach zgłosić roszczenie do PP (ważne, aby to zrobić do 10 dni ! - w Polsce i Europie też mamy takie przepisy). Dostajemy zwrot kasy i paczkę za kilka dni (pod warunkiem oczywisćie, ze sprzedający ją wysłał faktycznie, bo w końcu jest on z kraju, gdzie PP działa i może wiedzieć czym taka lekkomyślnosć pachnie - dlatego szanse otrzymania przesyłki oceniam realnie na około 80%)

Chętnie sobie tutaj jescze na ten temat poczytam, ale swojego problemu niestety nie rozwiążę, bo miałem wysłać pieniądze firmie, która przyjmuje właśnie wpłaty przez PayPal i podpisać z nimi umowę, jednak razcej sobie daruję, zresztą firma też troszkę podejrzanie wygląda.

Myślałem właśnie, że płatności on-line ją uwiagrygodnią, jednak bardzo się ciszę, ze trafiłem na to forum i przeczytałem to co przeczytałem. Jestem jednocześnie wdzięczny ebay, że tego nie kasuje, w końcu to nie są dla nich korzystne opinie. Mnie akurat ebay kojarzy się z PP właśnie i dlatego tutaj zacząłem szukać tych swoich namiarów na PayPal.