open_razor napisał:

no i mam dzisiaj kolejnego kwiatka,wpłaciłem gościowi 50 funtów,w formularzu sporu wpisał numer przesyłki 00000000,to był Royal Mail
Paypal uznał że skoro przedstawił dowód wysyłki to nie należy mi się zwrot,dla przypomnienia,ten numer to same zera

Kwestię dyskryminacji na podłożu narodowościowym zauważyliśmy już wcześniej.

W naszym przypadku również miało miejsce nierówne traktowanie stron z przyczyn narodowościowych tzn. kupujący / jako obywatel Wielkiej Brytanii / był w uprzywilejowanej sytuacji nad sprzedającym / tylko (!) Polakiem /.

Takie „praktyki” noszą znamiona dyskryminacji na tle narodowościowym i są niedopuszczalne na terenie Unii Europejskiej. Dosadniej powiem - są ścigane !

Na razie mamy udokumentowane 3 przypadki.
Osoby poszkodowane / sprzedawców / przez PayPal prosimy o kontakt na priv.

Aktualnie jesteśmy na etapie przygotowywania dobrze umotywowanej skargi do Parlamentu Europejskiego.

W związku z tym, że planujemy zwrócić się oficjalnie
na piśmie / w wersji papierowej po angielsku / przytaczając konkretne przykłady i załączając dowody - zajmie to tydzień może dwa.

O naszych działaniach będziemy pisać na tym forum, jak na forach w www.ebay.co.uk i www.ebay.com

Sprawa też zostanie poruszona w mediach.

Na tym wstępnym etapie zwrócimy się też do Polskiego Ministerstwa Sprawiedliwości z prośbą o pokierowanie nas do konkretnych struktur na terenie UE.