Opcje
- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
13-02-2007 00:47
Mam jeszcze jedną historię, która już całkowicie skłoniła, czy nawet zmusiła mnie do rezygnacji z eBaya.
Pamiętając nauczkę kiedy PayPal zabrał mi pieniędze z konta, potem nie czekałem już aż się uzbiera, tylko wypłacałem prawie na bieżąco. I doszło do drugiej reklamacji i znowu zabrali wpłatę. Tym razem to była słuszna reklamacja bo po bardzo długim czasie przesyłka wróciła, gdyż żle wpisałem adres, głównie pomieszałem kod. Ale jako że na koncie było pusto to PayPal zrobił mi konto na minus. I tu dopiero są jaja do dzisiaj przez kilka miesięcy.
Jako, że konto jest minusowe, to zablokowali (może z automatu) przejmowanie na nie wpłat. Powstało błędne koło, bo doładować inną drogą konta nie można. Pisałem emaile. Przez długi czas milczeli aż w końcu znaleźli następujące wyjście:
Pamiętając nauczkę kiedy PayPal zabrał mi pieniędze z konta, potem nie czekałem już aż się uzbiera, tylko wypłacałem prawie na bieżąco. I doszło do drugiej reklamacji i znowu zabrali wpłatę. Tym razem to była słuszna reklamacja bo po bardzo długim czasie przesyłka wróciła, gdyż żle wpisałem adres, głównie pomieszałem kod. Ale jako że na koncie było pusto to PayPal zrobił mi konto na minus. I tu dopiero są jaja do dzisiaj przez kilka miesięcy.
Jako, że konto jest minusowe, to zablokowali (może z automatu) przejmowanie na nie wpłat. Powstało błędne koło, bo doładować inną drogą konta nie można. Pisałem emaile. Przez długi czas milczeli aż w końcu znaleźli następujące wyjście:
"Szanowny Panie Romanie **********,
Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal.
Panie Romanie, ujemne saldo należy wyrównać wysyłając czek lub przekaz
pocztowy na następujący adres:
PayPal Attn: Accounting
P.O. Box 45950 Omaha,
NE 68145-0950 USA
Płatność powinna być wystawiona na PayPal. W obszarze przeznaczonym na
dodatkowe informacje proszę wpisać RE: Add Funds razem ze swoim adresem
e-mail zarejestrowanym na koncie PayPal. Transakcja zostanie rozliczona
na Pana rachunku bankowym w przeciągu 10 dni roboczych. Prosimy wystawić
czek w jednej z 3 walut: USD, EUR, GBP.
Z poważaniem,
Wojciech
Dział Obsługi Klienta
PayPal, Grupa eBay
Copyright © 1999-2007 PayPal. Wszelkie prawa zastrzeżone. PayPal
(Europe) Ltd. jest autoryzowany i regulowany przez Financial Services
Authority w Wielkiej Brytanii jako instytucja pieniądza elektroniczego.
Zarejestrowany numer FSA: 226056.
Original Message Follows:
------------------------
Form Message
customer subject: Co mam zrobić z tym kontem?
customer message: Informacje dodatkowe: 'Płatności przyjmować nie można.
Doładować środków w inny sposób równiez nie można, więc jak Państwo
macie zamiar zwrócić wpłaty ludziom z tytułu reklamacji? Czy ktoś w
instytucji PayPal jest w stanie myśleć logicznie?'"