Spór Paypal

Anonymous
Nie dotyczy
Dziękujemy za skontaktowanie się z firmą PayPal w sprawie apelacji sprawy o
numerze identyfikacyjnym: PP-002-817-867-254.

Panie Jerzy, sprawdziłam Pańską apelację i potwierdzam, że numer
monitoringu przesyłki wskazuje dostarczenie dnia, 31/12/2013 dlatego
apelacja została uznana przez nasz serwis. 

Prosimy mieć jednak na względzie, iż w przypadku uznania apelacji,
kontaktujemy się z kupującym, aby zwrócił sprzedającemu środki transakcji;
zwrotu tego nie możemy jednak zagwarantować. 

Nawet nie wiem co napisać.... Przecież to jest śmieszne i zarazem tragiczne. Teraz można by napisać poradnik dla początkujących oszustów jak mają robić zakupy od polskich sprzedawców.

Daj znać czy oddał kase.

Mam dowód wysyłki, ale sprawa dotycząca nieotrzymanego przedmiotu została zamknięta na moją niekorzy...

Towar został ostatecznie doręczony, ale nie oddano mi pieniędzy - dlaczego?

Skoro zalecają używać firmy, która umożliwia śledzenie przesyłki, dlaczego piszą, że zwrotu pieniędzy nie mogą zagwarantować?

Serio ale ja po przeczytaniu paru tematów boję się sprzedawać na ebay....

nie oddał kasy,na 4 "oddane" przez ebay i paypal 3 kupujących wykazało się uczciwością i oddali kasę.Natomiast ten kupujący był bardzo doświadczony,miał 900 komentarzy,na ebay od 13 lat i nawet gwiazdki za sprzedaż.Widocznie wiedział że mogę mu "naskoczyć"

Dziękujemy za skontaktowanie się z nami w sprawie o numerze: 
PP-002-817-867-254.
Apelacja gwarantuje zwrot w przypadku spełnienia punktu 11.6.i umowy z 
użytkownikiem PayPal:
"Użytkownik musi odpowiedzieć w wyznaczonym terminie na kierowane przez 
firmę PayPal żądania przedstawienia dokumentacji i innych informacji, 
jakich firma PayPal może zasadnie wymagać w celu zbadania zaistniałej 
sprawy."

https://cms.paypal.com/pl/cgi-bin/marketingweb?cmd=_render-content&content_ID=ua/UserAgreement_full&...

W przypadku braku komunikacji z jednej ze stron w wyznaczonym okresie 
czasu sprawa zostaje rozstrzygnięta na podstawie posiadanych informacji 
a środki zostają uwolnione do strony wygrywającej roszczenie.

Próbowaliśmy się z Panem skontaktować, niestety bez powodzenia

nie dostałem żadnego maila w tej sprawie,nie jest prawdą jakoby próbowano się ze mną skontaktować.Wysłałem im zrzuty ekranu z systemu monitorowania.Wszystko było dokładnie udokumentowane.ŻADNEJ próby komunikacji nie było.

zapomniałem dodać że Paypal nie uznaje numeru wysyłki który widnieje w systemie monitorowania Poczty Polskiej.Według Paypal ten numer nie istnieje i przesyłka nie została wysłana.Co prowda sam tracking urywa się na stronie PP bo systemy Polski i Kanady nie są połączone.Ale Paypal nie dba o to co się stanie później,według Paypala przesyłka ma zostać dostarczona w czasie prowadzenia sporu czyli około 2 tygodnie..

Pracownicy Paypal sugerują wybieranie szybszych opcji np DHL i UPS których to koszt najtańszej paczki wynosi minimum 400 PLN.

Logicznie myśląc dlaczego oni dysponują naszymi pieniędzmi jak chcą? Przedmioty wysłane, dostarczone ale z opóźnieniem. Cała dokumentacja jest. a kupujący otwiera sprawe i przyznany zwrot. Stracony przedmiot i kasa.

Tracking ich **bleep** obchodzi, a sami zalecają, żeby wysyłać z numerem śledzenia.

Użyłbym tu pewnych słów ale szkoda nerwów.

kupujący bezczelnie anulował moją fakturę.Gdyby nie odebrał przesyłki zapłaciłbym za zwrot 6.95 zł .Zostałem okradziony z towaru

Paypal wykpił się tym że nie udało im się dodzwonić,a taką potrzebę nagle odczuli po 7 latach mojej działalności.W dodatku charakterystyka problemu jest taka że telefon niczego nie załatwia i w niczym nie pomaga bo i tak wszystko muszę wysłać przez e-maila i www.

Nie od dziś wiadomo, że ten serwis to wylęgarnia oszustów a dopóki $$ się zgadzają to "specjaliści" z ebay nic z tym nie zrobią. Serwis do transakcji w którym NIE MOŻNA WYSTAWIAĆ OPINII NEGATYWNYCH - KPINA... Oby ktoś obalił tego monopolistę i zaczął po ludzku traktować swoich klientów bo w tym przypadku niestety nie ma na co liczyć w tej kwestii