- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
16-01-2014 00:33
Sytuacja zdarzyła się dziś po raz pierwszy:
Chciałem właśnie wystawić kolejny przedmiot w serwisie. Dostałem taki komunikat: "Zauważyliśmy, że nie masz ustawionej formy płatności dla swojego konta eBay. Gdy wykonasz to działanie, będziesz mógł wystawić kolejne przedmioty." Rozliczam się każdego miesiąca za pomocą przelewu. Moją walutą rozliczeniową jest PLN. Kiedy chcę ustawić formę płatności dostaję komunikat: "W tej chwili nie możesz korzystać z tej opcji. Tylko użytkownicy, których walutą rozliczeniową jest euro, mogą korzystać z płatności kartą kredytową." Posiadam konto PayPal w PLN i USD. Próbowałem już wcześniej przelewu z konta PayPal, lecz nieskutecznie. Dlatego ciągle rozliczam się za pomocą przelewów z konta bankowego. Karty kredytowej nie posiadam, gdyż nigdy nie była mi potrzebna.
Napisałem już o tym do pomocy ale dalej zastanawiam się czy to coś da i czy może jest to jakiś błąd w całym systemie.
Ostatnio dostałem odpowiedź, która sprowadzała się jedynie do tego, że mogę płacić przez paypal lub jednorazowo przez przelew. No, "bardzo pomocne".
Dlaczego nagle takie wymogi i tak pozbawione logicznego rozumowania?