- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
21-12-2012 17:58
witam
mam podobny problem,mam kilka konto na ebay pierwsze założyłam w 2007roku,co roku przed świętami paypal blokował mi pieniądze z różnych dziwnych wyimaginowanych problemów,weryfikacji musiałam się poddać kilka razy na każdym koncie. w zeszłym roku w grudniu paypal zablokował mi pieniądze ,jak zadzwoniłam i pogroziłam sądem ,to w trakcie mojej rozmowy pan który ze mną rozmawiał przesłał mi e-mail wiadomość,że paypal rozwiązał ze mną umowę i pieniądze wstrzymał na 30dni ,a potem blokadę przedłużył na 180 dni.
W tym roku w czerwcu założyłam działalność i założyłam konto firmowe na ebay,ale w związku z limitami sprzedaży ,moje stare prywatne konto zmieniłam na firmowe i już mogłam wystawiać ile chciałam.Założyłam konto firmowe paypal, poddałam się weryfikacji i na początku wszystko było ok. ,nawet pierwsza wypłata środków doszła na konto ,ale jak wpłynęła większa liczba wpłat to paypal znowu zablokował mi konto,gdy zadzwoniłam to znowu w trakcie rozmowy wypowiedziano mi umowę bez podania konkretnej przyczyny(mają takie prawo,jest taki punkt w umowie z łosiem=sprzedającym) cofnięto wszystkie wypłaty pieniędzy i nałożono blokadę na zgromadzone środki,pan robot poinformował mnie że już nigdy nie będę miała możliwości korzystania z usług paypal, w końcu jak można takiego monopolistę straszyć sądem .napisałam do ebay ,ale otrzymałam odpowiedź że mam się kontaktować z paypal. wczoraj ebay usunął mi wszystkie aukcje ,zablokował konto i oczywiście nie mogę wystąpić o zwrot prowizji od przedmiotów za które nie otrzymałam płatności ,ale muszę uregulować opłaty ebay,dzisiaj skontaktowałam się z prawnikiem i wysłałam pismo do ebay europe ,zobaczymy co z tego wyjdzie.jeśli ebay europe nie zareaguje ,kieruję sprawę do sądu za straty związane z utraceniem zarobków i utratą klientów