mam dokładnie ten sam problem.

Sprzedałem kasety magnetofonowe na ebay. Konto na portalu mam chyba od 10 lat (z wypełnionymi danymi bankowymi). Kupowałem tu już kilkukrotnie.

Pierwszy raz coś wystawiłem i sprzedałem. Dziwne jest to, że dopiero po sprzedazy moje konto "zaświeciło się na czerwono".  Oczywiście, nie pasuje im IBAN (ING), mój bank i w ogóle nie wiadomo o co im chodzi.

Pieniądze są na wirtualnym koncie iNG i po pierwsze, jeśli nie zweryfikuja mi konta to nie mogę ich przelać na swoje konto. po drugie, jeśli konto bedzie zweryfikowane , to i tak nie moge pieniedzy wypłacić (dopiero po miesiącu od czasu wysyłki do kupującego pieniadze maja być zwolnione). Ale co z tego, że zwolnią pieniądze, jak mam nie zweryfikowane konto bankowe.

Biłem się z myślami czy to zrobić, ale dosłałem im w ubiegłym tygodniu ten wyciąg z mojego konta bankowego. Sami zaproponowali , żeby zaczernić pola z kwotami. Oczywiście nie zaczerniałem, bo wygenerowałem pdf z konta internetowego i musiałbym chyba pół dnia edytować takiego pdfa.

Cisza, nadal nic, "świecę się na czerwono".

Poinformowałem ich tydzień temu, że dopóki nie zweryfikuja mi konta i nie będą stwarzać sztucznych problemów  nie wyślę towaru do kupującego.

Z czymś takim spotykam się pierwszy raz w życiu. Taka wielka światowa firma i taka prowizorka. Dno