Kolejny wał na ebay jak przytulić TWOJE pieniądze .... czyli jak NIE sprzedawać na ebay.

Posiadam konto na ebay od 2002 roku czyli 20 lat....

Czasem okazyjnie coś kupię coś sprzedam .

Nie ukrywam na tym portaliku jest coraz gorzej nie dość że podwójne łupienie kupujacego i sprzedajacego (naciąganie na "wysyłkach" i drakońskie prowizje ) 

To teraz doszedł jeszcze jeden numer.

Jaki ?

Ano sprzedałem cos za około 1000 Euro do tej pory takie sprzedaże zdarzały się może raz na rok może na dwa.

Ale tym razem jest Kolejny WAŁ

Jeszcze nie dostałem info o wpłacie kasy na "ICH" ale dostałem info że muszę "zweryfikować" swoje konto wysłać im skany dokumentów ?!

**bleep** ???

Bo niby są oszusci ? I co może ja mam wysłać towar gościowi (w sumie niczemu kupujacy nie jest) ale niech zapomnie ... bo może jakiś kombinator z ebaya stwierdzi że jednak coś się nie zgadza i przywłaszczą sobie środki ... i stwierdzą że kupujący dostał przedmiot to jemu się kasa nie należy a sprzedawca to (nie ważne ze wysłał) oszust ....  O NIE. 

Powiem tak ebayek zrobił się pazerny na kase.... i to już w sposób na chama ile i tylko jak się da ...

No cóż trzeba będzie unikać sprzedawania tu może co najwyżej traktować to jako tablicę ogłoszeń ...