- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
19-10-2021 08:31
To ze mnóstwo ludzi robi lewizny to fakt, to że np ktoś bierze w łapie to przecież znany fakt jak świat długi no tylko jeśli się to robi w jakimś np gabinecie ... a ludzie dają a ci biorą i nikt nie widzi ... (po za dającym i biorącym) co jest oczywistą patologią to tez fakt.
Niestety dla ciebie ty to robisz przez Internet, a więc nie tylko widzą to wszyscy w dodatku zostawiasz ewidentny ślad, a na to tylko czeka US bo ma jasny dowód że popełniłeś coś co się nazywa przestępstwo skarbowe i jak byś nie wiedział są za to całkiem słone kary. To że później powiesz że sorry, a nie wiedziałem to nikogo interesować nie będzie. Nie będzie cię ścigać niemiecka (sprzedajesz z PL) tylko polska.
Ja cię formalnie niczym nie straszę tylko informuję jak sprawa wygląda.
Niestety w Polsce prowadzenie DG to ... celem jest po prostu wydojenie frajera a TY masz pracować za ...
Ale tu już wchodzimy w teorie s p i s k o w e.
Oczywiście jak był by to w miarę normalny... to prowadzenie drobnej działalności powinno być max uproszczone (szczególnie takiej niewielkiej np takiej gdzie miesięczy obrót nie przekracza np. 20tys) sprzedawca powinien prowadzić tylko podatek dochodowy np proste 19 % od zysku i tyle. A dziś jak jest ....
A pomyl się o złotówkę to ...