- Oznacz jako nowe
- Dodaj do sekcji Moje zakładki
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj kanał RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednie treści
06-07-2021 22:31
Nie tylko opłaty dziwnie naliczane-wbrew ich samych zasadom,ale nowy sposób płatności jest skandaliczny-umowa,do której podpisania zmuszają z terminem 10 July 2021 jest skrajnie niekorzystna dla sprzedawców-właściwie mają oni tylko obowiązki wobec ebay i żadnych praw-oprócz prawa do wy dy ma nia przez ebay.Nie jestem prawnikiem i zwykle nie czytam umów oprócz tych,które dotyczą mojej kasy-umowa na nową płatność ebay czyni z nas niewolników jankeskiej pazernej bez granic korporacji-narusza wręcz "święte" prawo do własności.W pewnych sytuacjach może się okazać,że tańszy przedmiot przy kilku wystawieniach posiada wartość ujemną,a np. darmowa wysyłka tylko pogłębia straty.Wygląda na to,że sprzedając komuś w Polsce,gdzie wciąż obowiązuje PLN otrzymam płatność w Euro z odpowiednim spreade-m.Narzekałem na wysokie prowizje paypal i oscylator na prowizjach ebay/paypal ale to w porównaniu do płatności ebay nic.Mam przedmiot,wystawiam i muszę przyjąć tylko i wyłącznie płatność nakazaną przez ebay-czyżby ubezwłasnowolnienie całej grupy sprzedawców przez pazerną korporację.