dokładnie masz rację to jest kpina. Dodatkowo już wiem wszystko jak to będzie wyglądało i z tym się z wami podzielę:) Drogi "synipe" niestety otrzymałeś takie same bzdury od obsługi klienta jak ja tzn. że rozliczenia będą w PL. Zapytałem się dodatkowo czy w ogóle muszę akceptować płatności ebay skoro na ich stronie są podane koszty za dwa warianty: ze stawką prowizyjną 11 % oraz szeregiem innych opłat w przypadku płatności ebay oraz 8,7 % dla sprzedawców firm czyli tak jak było dotychczas bez płatności ebay. Oczywiście odpisali że rozumieją moje obawy i że mogę zostać na PayPal, po czym otrzymuję mailing od ebay że każdy ma obowiązek do 1 lipca zaakceptować płatności ebay oraz że rozliczenia będą w EURO.

Więc tak jak napisał przedmówca ebay chce abyśmy zarabiali pieniądze tylko dla nich, samemu nic z tego nie mając. Prowizja 11%, dodatkowo 1,35 za każdą transakcję, dodatkowo 1,2 lub 1,6 lub 3,3 % za transakcję zagraniczną (więc jeżeli kupi od was Polak na ebay.pl to zapłacicie prowizje ponieważ Polska nie jest w strefie Euro) oraz 3 % za przewalutowanie. Następnie gdy otrzymacie pieniądze w Euro to po raz kolejny musicie je sobie przewalutować na PL.

Ebay poza samymi opłatami za płatności ebay podniósł przecież wszystkie opłaty za wystawianie, wprowadził prowizję również od kosztów wysyłki, nawet za spór będziecie musieli im zapłacić 65 zł

Do tego dojdzie nam jeszcze nowy podatek unijny VAT i dziękuję wam za sprzedaż na ebay, skasują was na 20 % o którym słusznie pisał przedmówca + 17-27 % wat unijny + inne opłaty które podniósł ebay i mamy piękne 50 % w górę.